gaziantep escort
Bugun...



Gürcistan Batum'un kentsel mirası tehlikede

Gürcistan Batum'un kentsel mirası tehlikede

facebook-paylas
Güncelleme: 16-01-2021 17:04:36 Tarih: 16-01-2021 16:57

 Gürcistan Batum'un kentsel mirası tehlikede

Batum kentsel mirası, dünyada nesli tükenmekte olan anıtlar listesine dahil edilmiştir. ICOMOS raporu, sahil kasabasının eski ve tarihi kısmına yönelik tehditleri tartışıyor. UNESCO ile bağlantılı küresel sivil toplum örgütü, 19. ve 20. yüzyılın başında kentsel bir yerleşim yeri olan ve eski şehrin ana cazibesi olan Batum'un tarihi mirasının tehdit altında olduğunu yazıyor. Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi, Batum'un yenilenmesinin eski mahallelerin oda ortamını, inşaatın ritmini, üslup tartışmalarını ve geleneksel peyzajın doğasını feda ettiğine inanıyor.

Tekrarlanan protestolara rağmen, sözde "Riviera" bölgesi bugün çitle çevrili ve 5 gökdelenin inşası için mekan hazırlanıyor. Buradaki çalışmalar için gerekli malzemeler zaten hazır.

Genç Avukatlar Derneği tarafından inşaat izni verilmesi birkaç ay önce Ekonomi Bakanlığı'na temyiz edildi. Örgüt, inşaat izninin kanunun gerekliliklerine büyük ölçüde aykırı olarak verildiğine inanmaktadır. Avukata göre, çok işlevli bir kompleksin inşasının Batum sahil şeridindeki etkisini ve şehrin organik gelişimini kimse araştırmadı. Ajans, GYLA'nın davasını tatmin etmedi.

"Batum Rivierası" projesi Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi raporunda yer aldı. STK, gökdelenler inşa ederek tarihi mirasın tehlikede olduğunu söylüyor. Mevcut gerçekliğin karar vericilerin beceriksizliği ve ilgisizliğinin sonucu olduğunu açıklıyorlar - özyönetimde, eski Batum'u korumanın önemini anlamıyorlar.

ICOMOS, rapor Kültür Varlıklarını Koruma Derneği ile işbirliği içinde hazırlandı. "Batum" üyesi, rapora yansıyan sorunların daha da yaygınlaşacağından ve tarihi şehrin daha da ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalacağından korkuyor.

Eski Batum'un Batum Demokratik Katılım Merkezi'nde nesli tükenmekte olan anıtlar listesinde olması şaşırtıcı değil. Koordinatöre göre, projenin inşaatı için ruhsat verilmesi şehrin kentsel gelişim düzeyini açıkça gösteriyor.

Başbakan, kültürel miras ve kentsel doku pahasına para kazanma çağının sonunda, 29 Ağustos 2020'de ICOMOS raporunu açıklarken, ICOMOS raporu ve halen yürürlükte olan Riviera projesi, rüya hükümet tarafından yerine getirilmemiş bir başka vaat.

Gürcü dilinden çevrilmiştir.

 



HABER VİDEOSU





Kaynak: TV 25

Bu haber 487 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI