gaziantep escort
Bugun...



Wagner piyasaları karıştırdı, petrol yeniden arttı: LPG'ye zam geliyor

OPEC ülkelerinin arz kesintisiyle dalgalanan petrol fiyatları Rusya’daki Wagner krizinin şiddetlenmesiyle yeniden yukarı yönlü hareket etti. Fed kararlarına yönelik beklentilerle kaybettiren petrol bu kez kazanan tarafa geçti. Gelişmeler akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ederken LPG’ye bu gece zam gelmesi bekleniyor.

facebook-paylas
Tarih: 26-06-2023 10:54

Wagner piyasaları karıştırdı, petrol yeniden arttı: LPG'ye zam geliyor

Rusya’nın hafta sonu paralı asker grubu Wagner tarafından bir isyanla karşılaması emtia fiyatlanmalarını etkiledi. Gerginlik kısa sürede sona ererken küresel piyasalar haftaya düşük risk iştahıyla başladı. Petrol piyasaları ise yukarı yönlü hareketle değer kazandı. Sektör temsilcilerinde alınan bilgilere göre bu gece yarısından itibaren LPG’ye zam geliyor.

PETROL TALEBİ 2045’TE 110 VARİLE ÇIKACAK

Küresel ekonomilerde daralma görünümü ve resesyon endişeleri ile düşük gelen PMI verileri petrol talebinin düşeceğine dair beklentileri artırdı. Buna karşın arz kısıntısına giden OPEC, açıkladığı tahmininde petrol talebi 2045 yılına kadar günde 110 milyon varile çıkacak ve dünyanın enerji talebi yüzde 23 artacak.

WAGNER KRİZİ FİYATLARI ARTIRDI

Brent petrol vadeli işlemlerde dünyanın en büyük petrol üreticilerinden biri olan Rusya’da yaşanan karışıklıkla yüzde 1,3 yükseldi. Varil başına 74,8 dolara kadar yükselen brent petrol, Rus hükümetinin Wagner grubu ile anlaşmasıyla kısa bir geri çekilme yaşadı. Rusya, dünyada artan enerji fiyatları ve AB ülkelerinin ambargoları nedeniyle Çin ve Hindistan da dahil olmak üzere Asya ülkelerinin önemli bir petrol tedarikçisi oldu.

DOLAR/TL KURUNDA ARTIŞ DEVAM EDİYOR 

Merkez Bankası’nın faiz kararları sonrası yükselişe geçen dolar kuru güne ekranlarda 25,44 TL seviyelerinden kısmı bir düşüşle başladı. Kur son bir haftada yüzde 8’den fazla değer kazanırken gün içinde yatay seyir izlemeye başladı.

Wagner piyasaları karıştırdı, petrol yeniden arttı: LPG'ye zam geliyor

LPG’YE NE KADAR ZAM GELECEK?

28 Mayıs seçimlerinden sonra motorine toplam 4,40 TL ve benzin fiyatına da toplam 3,40 TL'lik zamlar gelmişti. Sektör temsilcilerinin aktardığına göre 26 Haziran 2023 pazartesi gece yarısı itibariyle LPG fiyatları 66 kuruş artacak.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL

Benzin: 24.04 TL
Motorin: 23.87 TL
LPG (Otogaz): 10.59 TL

ANKARA

Benzin: 24.48 TL
Motorin: 24.28 TL
LPG (Otogaz): 10.77 TL

İZMİR

Benzin: 24.47 TL
Motorin: 24.36 TL
LPG (Otogaz): 10.66 TL




Bu haber 177 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI