gaziantep escort
Bugun...



Sincan DR. Nafiz Körez Devlet hastanesi yeni hizmet binasına taşındı

Sincan DR. Nafiz Körez Devlet hastanesi yeni binasında bölge halkına hizmet vermeye başladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 28-03-2023 16:32:53 Tarih: 28-03-2023 15:35

 Sincan DR. Nafiz Körez Devlet hastanesi yeni hizmet binasına taşındı

 

Sincan Devlet Hastanesi; 1989 Yılında Ankara Numune Hastanesine bağlı bir Semt Polikliniği olarak hizmete başladı. 14.11.1998 tarihinde 50 yatak kapasitesiyle hastane olarak resmi açılışı yapılarak bölge halkına hizmet vermeye başlamıştır. Eski bakan isimlerinin hastanelere verilmesi uygulaması çerçevesinde, 2000 yılında Sağlık Bakanlığınca, hastaneye Dr. Nafiz KÖREZ ismi verilerek bölgede Sincan DR Nafiz Körez hastanesi adıyla anılmaya başladı.

Zaman içerisinde bölge halkına artık yetmeyen hastane yeni hizmet binası çalışmaları doğrultusunda modern ve kaliteli bir hizmet binasına nakil edilmesi planlanmış ve inşaatı tamamlanmıştır.

Ankara Dr. Nafiz Körez Sincan Devlet Hastanesi 6 Mart 2023 tarihinden itibaren Yeni Sincan Devlet Hastanesi olarak hizmet vermeye başladı.

Yeni Sincan Devlet Hastanesi

178 poliklinik ile hastalara hizmet verecek olan yeni devlet hastanesinde; 48’i erişkin, 13’ü çocuk ve 23’ü yenidoğan olmak üzere toplam 84 yataklı yoğun bakım ünitesi ve 25 ameliyathane bulunuyor. Hastane ayrıca 10+1 ünitlik diyaliz merkezi, 10 adet Sancı Doğum Lohusa (SDL) odası ve 29 yataklı palyatif servise de sahip.

Polikliniklerden diyaliz hizmetlerine kadar geniş sağlık hizmeti sunulacak hastane, 5 anjiyo odası ve çocuk kreşini de bünyesinde barındırıyor.

Yaklaşık 111 bin metrekarelik alan üzerine kurulan, modern mimari yapısı ve son teknolojiye sahip cihazlar ile hizmet verecek olan yeni hastanede, 772 araç kapasiteli otopark da yer alıyor.

Yeni ağız ve diş hastanesinin ise; 89’u ikili ve 8’i tekli olmak üzere 97 ünit kapasitesi bulunuyor.

Ankara’nın en büyük ve en modern hastane projeleri arasında yer alan Yeni hastanenin Sincan ile birlikte Beypazarı, Ayaş ve Nallıhan ilçelerinde yaşayan vatandaşlara da sağlık hizmeti vermesi bekleniyor.

 



HABER VİDEOSU





Kaynak: GUNCELHABERR

Editör: Murat Gültepe

Bu haber 894 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI