gaziantep escort
Bugun...



Öldürücü nükleer füzelerin görüntülerini yayınladılar!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Çin ve Tayvan arasındaki gerginlik de her geçen gün artıyor. Çin, Tayvan konusunda karşısından duran ABD’yle ipleri tamamen koparma noktasına gelirken sergilediği ‘şov’ ile adeta düşmanına gözdağı verdi…

facebook-paylas
Güncelleme: 04-10-2022 19:22:00 Tarih: 04-10-2022 19:14

Öldürücü nükleer füzelerin görüntülerini yayınladılar!

Çin, iktidar partisi ve Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) birlikteliğiyle son teknoloji silahlarını sergilediği bir video yayınlarken ezeli düşmanı ABD’ye de gözdağı vermiş oldu.

 

 

Çin Ulusal Günü şerefine yayınlanan sekiz bölümlük belgeselde PLA'nın en güçlü stratejik nükleer yetenekli silahları sergilendi.

Çin’den ABD’ye gözdağı… Öldürücü nükleer füzelerin görüntülerini yayınladılar

KORKUTAN UYARI: ABD İÇİN BÜYÜK TEHDİT

 

Askeri analistler Çin’in çifte yetenekli Dongfeng füzelerinin ABD uçak gemisi saldırı grupları için büyük bir tehdit oluşturmasının muhtemel olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Belgeselde gösterilen silahlar arasında tüm bir füze tugayına eşit ve fırlatıcı sistemli en az bir düzine DF-26B füzesi de vardı.

Çin Halk Kurtuluş Ordusu eğitmeni Song Zhongping “Dongfeng serisi stratejik silahları sergilemek, diğer ülkeleri Tayvan konusunda Pekin'e baskı yapmaya teşvik eden ABD'ye ince bir uyarıdır, çünkü şiddetli Ukrayna savaşı Çin için de bir ikilem teşkil ediyor” yorumunu yaptı.

"UKRAYNA SAVAŞI ÇİN İÇİN İKİLEM YARATTI"

Song, hem konvansiyonel hem de nükleer savaş başlıklarını taşıyabilen çift yetenekli füzelerin ABD uçak gemisi saldırı grupları için büyük bir tehdit oluşturacağını şu sözlerle anlattı:

“ABD savaş gemileriyle uğraşırken, çift yetenekli DF-21D ve DF-26 füzelerindeki geleneksel savaş başlıkları, hassas vuruş yetenekleri nedeniyle onların Çin sularına girmelerini engelleyecek kadar güçlü.”

Ağustos 2020'de PLA Roket Gücü, hareketli bir gemi olan belirlenmiş bir hedefi vurmak için Güney Çin Denizi'nde iki 'uçak gemisi öldürücü' füzeyi fırlatmıştı.

Çin’den ABD’ye gözdağı… Öldürücü nükleer füzelerin görüntülerini yayınladılar

AĞUSTOS 2020'DE DENEME YAPMIŞLARDI

 

Bu, Pekin'in bir ABD U-2 casus uçağının ülkenin kuzey kıyısındaki bir Çin deniz tatbikatı sırasında izinsiz uçuşa yasak bölgeye girdiğini iddia etmesinden sadece bir gün sonra gerçekleşmesiyle dikkat çekti.




Kaynak: Hürriyet

Bu haber 207 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI