gaziantep escort
Bugun...



İsrail'den son dakika hadsiz İrlanda açıklaması! Talimat verildi!

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, İrlanda Başbakanı Leo Varadkar'ın, Hamas'ın elindeki İrlanda vatandaşı için "kaçırılan" yerine "kayıp" ifadesini kullanması üzerine, Tel Aviv Büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığına çağrılması talimatı verdi.

facebook-paylas
Tarih: 26-11-2023 18:59

İsrail'den son dakika hadsiz İrlanda açıklaması! Talimat verildi!

İsrail'in, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'de başlattığı katliam saldırıları sürerken, İsrail'den Hamas'ın elindeki İsrailli rehineler için açıklama yapan İrlanda Başbakanı Leo Varadkar ile ilgili çarpıcı bir açıklama geldi.

'İRLANDA'NIN AÇIKLAMALARI İĞRENÇ'

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İrlanda Başbakanı'nın, "terör" örgütü Hamas'ın kaçırdığı İsrail-İrlanda çifte vatandaşı Emily Hand'ın serbest bırakılmasına ilişkin açıklamalarını "iğrenç" olarak nitelendirdi.

Cohen, bu açıklamaların ardından İrlanda'nın Tel Aviv Büyükelçisi Sonya McGuinness'ın, protesto notası verilmek üzere Dışişleri Bakanlığına çağrılması talimatı verdiğini ifade etti.

İRLANDA BAŞBAKANI KAYBOLDU İFADESİ KULLANMIŞTI

Varadkar, daha önce X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu, kaybolduktan sonra bulunan masum kız çocuğu Emily Hand ve ailesi için büyük bir mutluluk ve rahatlama günüdür. Biz de dualarımızın kabul edilmesinden sonra rahat bir nefes alıyoruz." ifadesini kullanmıştı.

Emily Hand (9) İsrail ile Hamas arasındaki esir takası mutabakatı kapsamında dün gece salıverilmişti.

İsrail’e göre, Kassam Tugayları 7 Ekim de 239 İsrailliyi esir aldı. Hamas ile İsrail arasında varılan mutabakat kapsamında 26 İsrailli kadın ve çocuk, 78 Filistinli kadın ve çocuk esir karşılıklı serbest bırakıldı.




Kaynak: Haber7

Bu haber 94 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI