gaziantep escort
Bugun...



İran medyası yazdı: İsrail korktu

Blinken'ın Türkiye ziyaretine dair analizde Ankara'nın Washington'ın amacını önceden bildiği dile getirildi, İran medyası ise Arap ülkelerindeki iktidarlara ateş püskürdü.

facebook-paylas
Tarih: 07-11-2023 13:13

İran medyası yazdı: İsrail korktu

İsrail'in Gazze'yi işgal savaşının birinci ayı 10 bin Filistinlinin yaşamını yitirmesine yol açtı, işgal ordusu hastaneler, okullar ve diğer sivil tesisleri bombardımana tutuyor.

SAVAŞTA BİR GAZETECİ DAHA ÖLDÜRLDÜ

Filistinli gazeteci Muhammed Ebu Hasira, İsrail'in Gazze şehrine gerçekleştirdiği bombardımanda 42 aile üyesiyle birlikte can verdi. Al Jazeera, gazetecinin oğulları ve kardeşlerinin de ölenler arasında olduğunu yazdı.

Savaş birinci ayını doldururken, ABD merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) en az 37 medya mensubunun hayatını kaybettiğini bildiriyor.

İSRAİL: BİNLERCE SİVİLE SİLAH RUHSATI VERDİK

İsrail Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir birçok sivilin, silah taşımak için resmi olarak başvuruda bulunduğunu açıkladı. Gvir X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 'Bireysel silahlanmayla ilgili binlerce şartlı izin ve fiili ruhsat vatandaşlara verildi' dedi. Gvir'in bu açıklaması İsrail'in ABD'den 24 bin taarruz tüfeği alacağının ortaya çıkmasından hemen sonra geldi.



İran medyası, Hamas'ın siyasi büro şefi İsmail Haniye'nin geçen hafta İran'ın başkentini ziyaret ettiğini ve dini lider Ali Hamaney'le görüştüğünü yazdı. Hamaney, görüşmede Gazze Şeridi'ni 17 yıldır yöneten Hamas'a destek politikalarının kalıcı olduğunu söyledi. Tehran Times gazetesi, savaşın ortasında gerçekleşen buluşmanın 'çok önemli' olduğu yorumunu yaptı.İran gazetesi Resalat (Mesaj), 'Gazze'deki savaşın beden dili' başlıklı bir köşe yazısına yer verdi. Yazıda İsrail bombardımanının yol açtığı vahşetin dünyanın beş kıtasında milyonlarca insanı sokağa döktüğü belirtildi, yalnızca ABD ve üç kötü Avrupa ülkesinin Gazze'den yükselen çığlıkları duymadığı kaydedildi.

ABD ve Avrupa'ya 22 Arap ülkesinin hükümetlerinin eşlik ettiğini savunan Muhammed Kazım Anbarlı imzalı yazı, ancak söz konusu 22 Arap ülkesinde yaşayan insanların sokaklara dökülerek iktidarların sessizliğini bozduğunu dile getirdi. Yemen'deki Husileri tek 'yasal' hükümet olarak tanımlayan yazı, Husilerin halihazırda savaşın içinde olduğunu kaydetti.

Yanı sıra, yazara göre Lübnan'daki Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah'ın Cuma günü yaptığı konuşmayla adeta tam kapsamlı bir savaşa girildiğini duyurdu.

Tahran yönetimi tarafından Direniş Ekseni olarak adlandırılan Irak, Suriye, Lübnan ve Yemen'i sıralayan analiz, Hizbullah lideri Nasrallah'ın bu dört ülkenin yanı sıra Gazze ve Batı Şeria'daki Filistinli gruplara da destek açıkladığını ekledi. Nasrallah'ın İsrail ve Amerika'yı harekatın başlayacağı son saldırı için uyardığını dile getiren İranlı yazar, Hizbullah liderinin söylediği "Bizi gemilerinizle korkutmayın, bizim onlar için doğru silahlarımız var" cümlesini öne çıkardı. Yazıya göre ayrıca, Hizbullah Siyonist rejime yakıt ve yiyecek sağlayan Arap ülkelerini de uyardı.

"Dünya Hasan Nasrallah'ın Gazze savaşına dair verdiği beyanları iyice dinledi. Bu Gazze'deki savaşa ve Filistinli insanların vücut diline dair en dürüst, temiz ve anlaşılır seslenişti" diyen analiz, Hizbullah liderinin tarihi bir konuşma yaptığını belirtti. Yazı, Hasan Nasrallah'ı iyi tanıyan İsrail'in Hizbullah'tan korktuğunu savundu.




Bu haber 143 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI