gaziantep escort
Bugun...



Gürcistan karıştı!

Muhalefet lideri Nika Melia'nın tutuklanmasının ardından protestoların şiddeti ve katılım sayısı yükseldi.

facebook-paylas
Güncelleme: 24-02-2021 12:13:12 Tarih: 24-02-2021 11:28

Gürcistan karıştı!

 Muhalefet lideri Nika Melia'nın  tutuklanmasının ardından protestoların şiddeti ve katılım sayısı yükseldi.İçişleri Bakanlığı muhalefet partisinin ofisine baskın düzenledi. Gomelauri'nin ajansı büyük ölçekli özel bir operasyon gerçekleştirdi. Polis, Strazburg mahkemesinin kabul edilemez olduğuna karar verdiği ve insanlık dışı, aşağılayıcı muamele teşkil ettiği milletvekilini gözaltına almak için kapalı alanda sözde biber gazı kullandı. Çıkan çatışmalarda ve gerginliklerde 17 kişi yaralandı. Tüm bunlardan sonra, bir protesto dalgası ülkeyi kasıp kavurdu. İnsanlar çıktı.

Birleşik Ulusal Hareket partisi genel başkanı Nika Melia'nın tutuklanması da Acara'da protestolarla karşılandı. Protestocular Acara hükümetinin önünde toplandı.

Protestocular, rüyanın Rusya tarafından emredildiğini ve ülkedeki Sovyet egemenliğinin güçlendirildiğini söylüyorlar. Bu değerlendirme ve hükümet idare binası önünde yapılan özel yazıtlar, aktivistler ve kolluk kuvvetleri arasında tartışma yarattı.

Protestocular, Nika Melia'nın serbest bırakılmasını ve ülkede erken parlamento seçimlerinin yapılmasını talep ediyor. Talepler karşılanana kadar dağılmayacaklarını söylüyorlar.

Protestocular kararı değiştirmeyi ve Tiflis'te devam eden mitinglere katılmayı reddetmiyorlar. Kararın yarın verilmesi bekleniyor.

Gürcü dilinden çevrilmiştir.



HABER VİDEOSU





Kaynak: TV 25

Bu haber 734 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI