gaziantep escort
Bugun...



Gürcistan'da kısıtlamalar yeniden gündemde, Delta virüsü7 kişide görüldü!

Gürcistan'da kısıtlamalar yeniden gündeme gelebilir. Delta virüsü7 kişide görüldü.

facebook-paylas
Güncelleme: 29-06-2021 12:00:31 Tarih: 29-06-2021 11:51

 Gürcistan'da kısıtlamalar yeniden gündemde, Delta virüsü7 kişide görüldü!

Sağlık Bakan Yardımcısı Tamar Gabunia, Koordinasyon Konseyi toplantısından sonra bir brifingde, vakaların hızla yayılmasının ve artan ölüm oranının Delta türünün yayılmasıyla ilgili olduğu göz ardı edilmedi.

Son zamanlarda 7 vaka tespit edilmiş durumda bu da virüsün ülkede dolaştığını gösteriyor.

Hastalık Kontrol Merkezi, daha önce Hint suşunun, Delta varyantının yayıldığını duyurdu. Son zamanlarda, suşun ülkede dolaştığını gösteren 7 vaka daha doğrulandı. Bu suşun tahmini insidansı yaklaşık %10 ila %20'dir. Tamar Gabunia, " Vakaların hızla yayılmasının ve artan ölüm oranıyla ilişkili nispeten şiddetli seyrin , Delta türünün yayılmasıyla bağlantılı olması da mümkündür." Dedi.

Son 24 saatteki vaka sayısının 1000'i aştığını, bunun kısmen hafta sonu testlerinin sayısının azlığından kaynaklandığını, ancak bu kadar yüksek bir oranın birkaç haftadır görülmemesinin önleyici tedbirlerin yoğunlaştırılması gerektiğini gösterdiğini söyledi Sağlık Bakan Yardımcısı Tamar Gabunia, Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından düzenlenen brifingde açıklamalarda bulundu. Şu anda 3 binden fazla yatağın boş kaldığını söyledi.

"Test programları devam ediyor ve test oranı günlük 30 bin içinde dalgalanıyor ve önümüzdeki dönemde de devam edecek. Hastane sektöründe ise şu anda hastanede 2.639 hasta bulunuyor. 594 hasta yoğun bakımda, 158 hasta yoğun bakımda. Tamar Gabunia, "Şu anda 3.000'den fazla yatak boş ve mevcut durum nedeniyle kademeli olarak Sağlık Bakanlığı kaynakları akıllıca kullanmak için birkaç kliniği terhis etmeyi düşünüyor" dedi. Hastalığın bu şekilde seyri hlinde kısıtlamalara ve daha sıkı tedbirlere ihtiyaç olabileceği belirtildi.




Kaynak: IMEDI

Bu haber 989 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI