gaziantep escort
Bugun...



Gürcü diplomatlar, Saakaşvili'nin durumu hakkında uluslar arası topluma çağrıda bulundu!

Gürcü diplomatlar, Saakaşvili'nin durumu hakkında uluslararası topluma sesleniyor

facebook-paylas
Tarih: 06-12-2022 10:21

Gürcü diplomatlar, Saakaşvili'nin durumu hakkında uluslar arası topluma çağrıda bulundu!

Gürcistan'ın diplomatları, üçüncü cumhurbaşkanı Mikheil Saakashvili'nin sağlık durumunun kötüleşmesi ve eski cumhurbaşkanının tedavi için yurt dışına gönderilmesi konusunda uluslararası topluma çağrıda bulunuyor.

Zurab Chiaberashvili tarafından dağıtılan mektupta diplomatlar, uluslararası toplumdan "mevcut duruma mümkün olduğunca sert tepki vermesini" istiyor.

Mektubun tamamı:

"Avrupa Birliği, NATO, Avrupa Konseyi, AGİT ve bunların parlamenter organları; Avrupa Birliği'ne üye devletlerin hükümetleri, NATO, Avrupa Konseyi, AGİT; uluslararası sivil toplum kuruluşları

Biz, eski Gürcü diplomatlar, bu mektupla size son derece endişe verici bir konuyu ele alıyoruz.

Gürcistan'ın eski cumhurbaşkanı Mikheil Saakashvili'nin sağlığındaki hızlı bozulmanın arka planına karşı, bağımsız bir Amerikan tıp uzmanları grubu, Başkan Saakashvili'ye karşı işkence ve işkence de dahil olmak üzere ciddi insan hakları ihlallerini ortaya çıkaran yürütülen analiz ve araştırmaların sonuçlarını yayınladı. ağır metal zehirlenmesi

Tıpta 1997 Nobel Ödülü sahibi Dr. James Coby, "Durumu endişe verici. Başkan Saakaşvili'nin kötü muamele gördüğü ve işkence gördüğü açık" dedi. Dr. Coby, "Hayatını idame ettirecek bir tedavi göreceği Batılı bir tıp tesisine nakledilmediği takdirde hayatı tehlikede" dedi.

Ekim 2021'de tutuklanmasının ardından Başkan Saakaşvili'nin fiziksel ve zihinsel durumu önemli ölçüde kötüleşti. Son araştırmalar, şu anda durumunu giderek kötüleştiren hapishane kaynaklı psikolojik, nörolojik, ortopedik ve mide-bağırsak rahatsızlıklarına sahip olduğunu doğruladı. Ayrıca bir grup doktor, Başkan Saakashvili'nin vücudunda arsenik ve cıva dahil ağır metal izleri buldu. Bu nedenle uzmanlar, onun derhal Amerika Birleşik Devletleri veya Batı Avrupa'daki bir tıbbi tesise nakledilmesini şiddetle tavsiye ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen toksikologlarından Dr. David E., "Başkan Saakashvili'ye, bazıları ABD Gıda ve İlaç İdaresi tarafından izin verilmeyen en az 14 farklı tıbbi ilaç verildi" dedi. Smith. "Bu ilaçların ölümcül kombinasyonu, beynin kontrol işlevinden sorumlu olan prefrontal korteksteki beyaz maddenin körelmesi dahil olmak üzere beyin işlev bozukluklarına neden oldu ve hastalık ve ölüm riskini artırdı. Bu nedenle, bu ilaçlardan derhal detoksifikasyon şarttır." Smith ekledi.

2 Aralık'ta, bağımsız bir Amerikan tıp uzmanları grubu tarafından yürütülen analiz ve araştırmanın sonuçlarının yayınlanmasının ardından, Başkan Saakashvili'nin aralarında Massimo F. Amerikan hukuk firması "Akerman"ın avukatı D'Angelo, eski cumhurbaşkanının tutukluluğunun ertelenmesi ve Gürcistan'dan derhal yabancı bir ülkeye nakledilmesi talebiyle Gürcistan mahkemesine başvurdu.

Başkan Saakashvili'nin yurtdışında tedavi görme iradesinin alınması, eski başkanın siyasi müdahale korkusu olmadan Batı standardında araştırma ve tedavi yürütmesine olanak sağlayacak ilk adım olacak. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin son kararıyla tespit edildiği üzere, Mihail Saakaşvili mevcut rejimin siyasi tutsağıdır. Serbest bırakılmalı. Gürcistan, özellikle Avrupa'nın tüm güvenliğinin tehdit altında olduğu bir zamanda, Avrupa Birliği'nde aday statüsü kazanmaya çalışırken, olayların mevcut gelişimi kesinlikle kabul edilemez.

Biz eski Gürcü diplomatlar, uluslararası toplumun dikkatini çekmek ve ilgili hükümetleri, uluslararası kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarını mevcut duruma mümkün olduğunca sert tepki vermeye davet ediyoruz " denildi.

İtiraz şu kişiler tarafından imzalanmıştır: Giorgi Badridze; David Bakradze; Gela Bezhuaşvili; Konstantin Gabashvili; Mamuka Gamkrelidze; Paata Gaprindashvili; Gigi Gigiadze; Tornike Gordadze; Nikoloz Vaşakidze; Grigol Vaşadze; Temur Yakobaşvili; Sergi Kapanadze; Zurab Kvatchadze; Giorgi Kublashvili; Tariel Lebanidze; Alexander Lomaia; Ekaterina- Mikadze'ye mesaj; Grigol Mgaloblishvili; Levan Metreveli; Nino Nakashidze; Alexi Petriaşvili; Mamuka Zghenti; Salome Samadaşvili; Davit Sikharulidze; Batu Kuteliya; Shota Şaraphanesi; Valery Chechelashvili; Zurab Chiaberashvili; Gia Japaridze; Natia Japaridze.



HABER VİDEOSU





Kaynak: GUNCELHABERR

Editör: Murat Gültepe

Bu haber 132 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI