gaziantep escort
Bugun...



Yeni dönem yarın başlıyor, araba fiyatları ilk etapta yüzde 30 düşecek

Araba alacaklara güzel haber geldi. Fiyatlarda düşüş eğilimi başladı. İlan sitelerinde aracını satmak isteyenlerin sayısı hızla artarken fiyatların daha da düşeceğinin öngörülmesi alıcıların beklemesine yol açtı. İkinci el araba almak için bekleyenler ise karşı çıktı. Fiyatlardaki düşüş hızlanacak. Hacizli araç satışında şartlar değişti. Yeni dönem 1 Kasım'da başlıyor. 700 bin otomobil piyasaya girecek. İkinci el piyasasında yer yerinden oynayacak.

facebook-paylas
Tarih: 01-11-2023 00:01

Yeni dönem yarın başlıyor, araba fiyatları ilk etapta yüzde 30 düşecek

Yedieminlerdeki hacizli malların tasfiyesine ilişkin süreç yarın başlıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, uzun yıllardır haciz nedeniyle yediemin otoparklarında bulunan araçların 1 Kasım 2023 tarihinde satışa çıkacağını duyurmuştu. Ekonomiye kazandırılacak bu otomobillerle fiyatlarda büyük düşüş bekleniyor.

 

DAHA UYGUNA SATILACAK

Bugün Türkiye'deki yediemin otoparklarında 2,2 milyon adet hacizli araç bulunuyor. Ancak şartlara uyan ve ihale ile satılacak olan araç sayısı bir milyon civarında. Bu bir milyon adetlik rakamın 300 bini 20 yaş üzerinde ve yaşlı durumda. 700 bini ise satılabilir durumda olanlar. Ayrıca bu 700 binlik rakamın 200 bini 5 yaş altında, yani genç araçlar.

İkinci el piyasasında yer yerinden oynayacak Yeni dönem yarın başlıyor, araba fiyatları ilk etapta yüzde 30 düşecek

En düşük ihtimalde 700 bin civarında bir ikinci el aracın piyasaya girmesi bekleniyor. İnternette satışta olan toplam bir milyon adetlik ikinci el otomobil bulunduğu düşünüldüğünde, bunun yarısı kadar bir aracın piyasaya girmesinin fiyatları ciddi anlamda düşüreceği anlamına geliyor. Öte yandan yapılacak olan ihalede araçların piyasa fiyatının yüzde 10-15 altında satılacağı belirtiliyor.

 

VERGİ DE TAHSİL OLACAK

Yapılacak olan düzenleme ile hem hurda araçların değerlendirilmesi hem de kullanılabilir durumdaki araçların satışı sağlanacak. Böylece devlet icraya verilen araçların üzerinde biriken yüksek miktardaki Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni, borçlu da alacağını tahsil etmiş olacak. Piyasa hareketliğinden dolayı yastıkaltı tabir edilen birikimler ekonomiye kazandırılacak, tamir, bakım ve yedek parça gibi ihtiyaçlar sebebiyle de oto sanayi sektörü canlanacak.




Bu haber 153 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI