gaziantep escort
Bugun...



Yeni Adalet Bakanının ilk işi ceza artırımı oldu!

Bekir Bozdağ talimatı verdi! Kravat, sakal vb. absürt hukuk ile ilgisi olmayan kandırmaca durumlar "iyi hal" indirimi olmaktan çıkarılacak.

facebook-paylas
Tarih: 05-02-2022 18:47

Yeni Adalet Bakanının ilk işi ceza artırımı oldu!

Abdulhamit Gül'ün istifasıyla Adalet Bakanlığı koltuğuna oturan Bekir Bozdağ, kamuoyunda tartışmalara yol açan uygulamaların ortadan kaldırılması amacıyla iyi hal indiriminde değişiklik talimatı verdi. Bakan Bozdağ'ın talimatıyla harekete geçen bakanlık bürokratları mevzuatı tarayarak bu konuda yapılacak değişiklik için çalışma başlattı.

Bakanlık bürokratları, mevzuatı tarayarak bu konuda yapılacak değişiklik için çalışma başlattığı öğrenildi.

TCK 62 MADDESİ İYİ HAL DURUMU

Madde 62 -  1. Fail yararına cezayı hafifletecek takdiri nedenlerin varlığı halinde, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine, müebbet hapis; müebbet hapis cezası yerine, 25 yıl hapis cezası verilir. Diğer cezaların altıda birine kadarı indirilir.

2. Takdiri indirim nedeni olarak, failin geçmişi, sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları, cezanın failin geleceği üzerindeki olası etkileri gibi hususlar göz önünde bulundurulabilir. Takdiri indirim nedenleri kararda gösterilir.

Cezaların zaten çok yüksek ve ağır olduğu Türkiye'de ceza indirilerinin daha ön plana çıkması beklenirken artırım yönünde çalışmalar yapılması durumu daha da ağırlağtıracağı tahmin ediliyor.

 




Kaynak: GUNCELHABERR

Bu haber 321 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İŞ DÜNYASI Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI