gaziantep escort
Bugun...



VUK359 TBMM gündeminde; Kadına Şiddet' ve 'Sağlıkta Şiddet' suçlarına yönelik teklif Adalet Komisyonu'nda dün kabul edildi

Kadına Şiddet ve sağlıkta şiddete yöenlik cezaları arttıran kanun teklifi Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. Bu gün ise meclis gündeminde vergi usul kanunu 359. madde görüşmeleri var.

facebook-paylas
Güncelleme: 30-03-2022 10:11:56 Tarih: 30-03-2022 09:36

VUK359 TBMM gündeminde; Kadına Şiddet' ve 'Sağlıkta Şiddet' suçlarına yönelik teklif Adalet Komisyonu'nda dün kabul edildi

AK Parti Ankara milletvekili Lütfiye Selva Çam ve AK Parti milletvekillerinin imzasıyla verilen Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.

Teklif ile takdir indiriminin nedenlerine sınırlama getiriliyor. Kasten öldürme suçunun kadına karşı işlenmesi hali suçun nitelikli halleri arasına alınıyor.

Kasten yaralama suçunun kadına karşı işlenmesi halinde alt sınır dört aydan altı aya çıkarılıyor.
İşkence suçunun kadına karşı işlenmesi halinde cezanın üç yıl olan alt sınırı beş yıl hapse çıkarılıyor.
Kadına karşı eziyet suçunun işlenmesi halinde iki yıl olan alt sınır iki yıl altı aya çıkarılıyor.

Tehdit suçu mağdurunun kadın olması halinde altı ay olan ceza alt sınırı dokuz ay hapis cezasına çıkarılıyor.

Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri sırasında veya görevleri dolayısıyla işlenen kasten yaralama suçları tutuklamaya ilişkin katalog suçlar arasına alınıyor.

Ayrıca torba yasada olan ve dün itibarı ile görüşmeye başlanan tartışmalı yasa vergi usul kanunu 359. maddesi ile ilgili ceza arttırımı ve TCK 43. madde uygulamasının düzenlemesi hakkındaki kanun teklifi TBMM gündemine alındı. 

Ak parti tarafından uzun süredir üzerinde çalışılan VUK359 düzenlemesinin bu hafta sonuçlanması bekleniyor. Taslakta yapılan çalışmalarda ilk göze çarpan ceza alt ve üst sınırlarındakü artış oldu. Alt sınırı olan 3 yıl 5 yıla, üst sınır olan 5 yıl ise 8 yıla çıkarılıyor.

Ayrıca hazine zararı yok ise ceza yarı oranında indiriliyor. Ancak burada ise dikkat edilmesi gereken husus Anayasa mahkemesi kararı ile ortaya konulan bir suç a 2 ceza verilemez ilkesi tekrar gündeme geliyor. Meclis çalışmalarında bu hususun dikkate alınacağı ise duyumlar arasında.




Kaynak: GUNCELHABERR

Editör: Murat Gültepe

Bu haber 755 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İŞ DÜNYASI Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI