gaziantep escort
Bugun...



VUK359 MÜKELLEFİ MAĞDUR ETMEYE DEVAM EDİYOR!

Ak parti tarafından düzenleme sözü verilen vergi usul kanunu 359. madde ile ilgili çalışmaların uzaması mevcut mağdurların ümidini kırarken yeni mağduriyetlerin oluşmasına da sebep oluyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 20-03-2022 20:09:32 Tarih: 20-03-2022 19:14

VUK359 MÜKELLEFİ MAĞDUR ETMEYE DEVAM EDİYOR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat açıklanıp Resmi gazetede yayımlanan İnsan Hakları Eylem Planı (İHEP) te açıklanan acil düzenlenecek yasalar içerisinde yer almasına  rağmen aradan geçen bir yıldır süreye rağmen düzenlenmeyen yasa, toplumsal tepkiye ve küskünlüğe dönüşüyor.

Yüzbinlerce mağdur yaratan ve  hatalı uygulanan bir yasanın düzenlenmesine engel olan düşünce yada etken nedir? diye soran mağdurlar adalet kavramının bu kadar ötelenmesi ve yasal düzenlemenin TBMM'ne gelmemesinin nedeni olarak bu işin hafife alınması ve bu kanunla yargılanan herkesin potansiyel suçlu oldukları önyargısı ile hareket edildiğinden kaynaklandığı düşüncesi olduğunu ifade ediyorlar.

Halbuki yasa, mevcut haliyle incelemeye giren hemen hemen her mükellefi potansiyel vergi kaçakçısı olarak değerlendirmeye almakta ve olumsuz tespit raporları yazılmakta. Ardından savcılık sevki ve bilirkişi raporları da vergi suçu raporları ile neredeyse aynı kalıplarda hazırlanıp ömürlük hapis cezalarına hükmedilmektedir.

Zaten var olan mevcut mağdur sayısına her gün mahkemelere sevk edilen mükellefler ile yargılama sayısı gün be gün katlanarak artarken bu nu görmezlikten gelen  kanun koyucular neyi beklemektedir bilinmiyor.

2 yıl önce manşet atan gazeteler hala yasanın düzenlenmemesinden dert yanarken yasa çalışması ne bekliyor diye sorulmaktadır.

İlk olarak Milli gazete yazarı Sayın Bünyamin Güler Milli gazete'de sorunu tüm açıklığıyla ortaya koymuş ve durumun vehametini belirten bir yazı paylaşmıştı. Ancak yasanın hala gündeme gelmemiş olması yazarı tekrar köşesine ve gündeme taşınasına sebep oldu. 

 

Bizde gazete olarak pek çok kez dile getirmemize rağmen hala bir adım atmayan sayın kanun koyuculara seslenerek güneş balçıkla sıvanmaz, yanlış olan bir uygulama var! korkunç bir ceza adaletsizliği mevcut ve  Anayasa mahkemesinin iptal kararı var! her şeyden önemlisi binlerce mağdur insan var! Lütfen artık bu düzenlemeyi TBMM'ne getirerek mükellefi bu dertten kurtarın. Adaletsizliği görerek o adaletsizliği sürdümek ne kadar adil olabilir? yada bu yasayı biz yapmadık daha önce yapılan bir yasa demek sizi (Millet vekilleri) ne kadar sorumluluktan kurtarır?

Ak parti hükümetine, adında var olan Adalet kavramını lütfen VUK359 için uygula! diyoruz!

Sayın Ak Parti Yetkilileri yüzbinlerce mağdur varken  ve mağduriyetler her gün  artarken,  yapıyoruz, çalışıyoruz, çalışmalar devam ediyor açıklamaları artık tatminkar gelmiyor kulaklara. Artık mağdurlar somut ve gerçek bir adım atmanızı  bekliyor sizlerden.



HABER VİDEOSU





Kaynak: GUNCELHABERR

Editör: Murat Gültepe

Bu haber 574 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İŞ DÜNYASI Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI