gaziantep escort
Bugun...



VUK359 MAĞDURLARI ANKARA'DA!

Uzmanlar tarafından TCK'nın en acımasız yasası olarak nitelendirilen, mahkemelerin 40 yıllık cezalara hükmettiği 500 bin mevcut dosya olan ve yüzbinlerce insanı etkileyen VUK 359'un düzenlenmemesi karşısında mağdurlar Başkentte toplandı!

facebook-paylas
Güncelleme: 22-11-2021 00:28:12 Tarih: 21-11-2021 14:15

   VUK359 MAĞDURLARI ANKARA'DA!

Ak parti kurmaylarınca hazırlanan yargı reformu stratejisi belgesi ile  Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayınlanan İHEP'te( insan hakları eylem olanı) 3 aylık sürede öncelikli tamamlanması öngörülen 213 sayılı vergi usul kanunu 359. maddesininde dahil olduğu çalışma 4. yargı paketiyle meclis genel kuruluna taşınmıştı.

Son anda nedeni bilinmemekle beraber taslak metinden çıkarılan yasa tasarısı yüzbinlerce mağdurda büyük hayal kırıklığı yaratmıştı.

Aradan geçen uzun zamana rağmen arasıra basında çıkan cılız haberler dışında somut hiç bir gelişme olmadı.

Bu durum karşısında mağdur olan insanlar her nekadar sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışsalar da başarılı olamadılar.

Seslerini duyurmak isteyen vuk359 mağdurları son aldıkları karar ile Ankara ulus meydanında kendilerini hatırlatmak için toplandılar.

Sosyal bir sorun haline gelmiş olan Vergi usul kanunu 359. maddesi nedeniyle açılan dava sayısı 500 bine yaklaşarak asliye ceza mahkemelerinin dava yükü konusunda lokomotifi halini almıştır. Neredeyse her asliye caza mahkemesinin 10 dosyasından 7 si VUK359 dosyasıdır.

Demek oluyorki bu işte bir yanlışlık var. Ayrıca açılan davaların tamamı küçük esnaf ve şahıs şirketlerinden oluşuyor olmasıda işin diğer bir boyutu!

 

Vergi dairesi ihbarı ve müfettiş raporu ile açılan bu davalarda beraat etmek ise neredeyse imkansız olmakta. Çünkü yorum ve gerçek dışı değerlendirmelerle suçlanan esnafın resmi olarak üetilen iddiaların aksini ispatlaması neredeyse imkansız.

Hatta vergi dairesi tarafından kapatılmış olan firmalara dahi dava açılıp ceza  verildiği örnek ve mağdurları mevcuttur.

Hükümet kanadından mağdurlara verilen cevaplarda kanunun hatalı ve yanlış uygulandığı bilinmekleberaber, yasanın Dönemin maliye bakanı CHP'li izmir milletvekili Zekeriya Temizel tarafından hazırlandığı belirtilerek Ak Parti nin çıkardığı bir yasa olmadığı belirtilmekte.

Buna karşılık kanunun hatalı ve yanlış olduğu bilinmesi karşısında  düzenlenmeyerek sürünceme de bırakılması ise mağdur ve uzmanlar tarafından çok ciddi "HUKUK GÜVENLİĞİ SORUNU" olarak nitelendirilmekte.

Çünkü hukukun güvencesi ve düzenlenmesi devletin ve yürütmenin asli vzifelerindendir. Bir yasanın vatandaşını mağdur ettiğini fark eden kanun koyucu ilgili yasayı hiç vakit kaybetmeden düzenlemeli zarar gören ve mağdur olanlar var ise zararlarınıda gidererek tazmin etmelidir.

Oysaki vergi usul kanunundaki mağduriyet hürriyeti bağlayıcı ceza olarak vatandaşa yansımakla kalmıyor, kanun adeta vatandaşı imha tmekte.

Bütün bunlar ortada iken yasanın düzenlenmemesi toplumun herkesiminde tepkiyle karşılanıyor.

5. yargıpaketinde değerlendirileceği söylenen yasa tasarısının  bu pakette de ye  almamış olması mağdurları ciddi ölçüde kaygılandırmakta ve hukuk güvenliği endişesi yaratmakta.



HABER VİDEOSU





Kaynak: GUNCELHABERR

Bu haber 1011 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İŞ DÜNYASI Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI