gaziantep escort
Bugun...



VUK359' KARARLARINA AVUKATLARDAN TEPKİ, ARTIK MÜKELLEFİ ÖLDÜRMEYİN!

Vergi usul kanunu 359. maddesindeki hukuki ve idari sebeplere dayalı uygulamalardaki hatalar, her gün bu davalara bakan konusunda uzman avukatları çileden çıkartıyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 04-03-2022 20:39:24 Tarih: 04-03-2022 13:17

VUK359' KARARLARINA  AVUKATLARDAN TEPKİ, ARTIK MÜKELLEFİ ÖLDÜRMEYİN!

Vergi usul kanunu 359. maddesinde yargılama ve ceza adaletsizliği başta olmak üzere Anayasal hak ihlalleri, mahkeme kararlarındaki farklılık, yargıtay içtihat uygulamaları ve Bölge adliye mahkemeleri karalarının kesin nitelikte olması, Yargıtay yolu nun bulunmaması gibi sorunlar artık hemem hemen hergün liyakat sahibi ve konusunda uzman hukukçu ve akademisyenlerce dile getiriliyor.

Bütün bunlar tartışmasız olarak toplumun herkesimi tarafından bilinirken, asliye ceza mahkemelerinden çıkan kararlar "bu kadar da olmaz artık" dedirten tepkilere neden oluyor.

Konunun takipçisi mali hukuk konusunda ihtisas sahibi olan Avukat Doç. Dr.  Serkan Ağar bir mahkeme tarafından müvekkiline verilen hapis cezasına tepki olarak  sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu;

 

Ayrıca Avukat Doçent Dr. Ağar, Vuk359'dan yargılanarak ceza alan bir meslektaşının kendisine verilen karar nedeniyle kalp krizi geçirip dramatik şekilde vefat ettiğini yine sosyal medyadan duyurdu;

Yine Avukat Doçent Dr. Ağar bir bildiriminde yasanın düzenlenecek olmasının mahkemeler tarafından değerlendirilmeyerek orantısız cezaların ivedilikle verildiğini ifade ederek tepkisini attığı tweetlerle dile getirdi.

Avukat Doçent Dr. Serkan Ağar'ın paylaşımından sonra Mağdurlar tarafından "Katil yasa" olarak nitelendirilen "vuk359" bekletilmeden gerekli düzenlemeler yapılarak artık insanlar "iflas ettirilip cezaevine gönderilmemeli yada öldürülmemeli" bu yasa TBMM'ne gelip acilen düzenlenmelidir ifadelerinde bulundular.

 




Kaynak: GUNCELHABERR

Editör: Murat Gültepe

Bu haber 845 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İŞ DÜNYASI Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI