gaziantep escort
Bugun...



VUK359'DA KARMAŞA HAKİM!

Vergi usul kanunundaki son gelişme Anayasa mahkemesinin vermiş olduğu iptal kararı oldu. Karar binlerce mağdurda bir umut ışığı oluşturmuşken uzmanlardan gelen yorumlar karmaşaya yol açtı. Bir yıldır süren VUK359 düzenlemesi yine mağdurların kabusu olmaya devam ediyor!

facebook-paylas
Güncelleme: 13-03-2022 19:39:24 Tarih: 13-03-2022 19:12

VUK359'DA KARMAŞA HAKİM!

Anayasa  Mahkemesi 18 şubatta vergi kanunu 367. maddenin son bendinde Anayasa'ya aykırılık gerekçesi ile bir iptal kararı verdi. 12 martta gerekçesini açıklayan Anayasa mahkemesi Kararı, hukuk ve VUK359 mağdurları camiasında sevinçle karşılandı.

Ancak ardından gelen uzman yorumları verilen iptal kararının mağdurlar açısından muğlak olduğunu ve mağduriyetleri giderme anlamında pek bir fayda sağlamayacağı yönünde oldu.

Konunun takipçisi ve bu konuda uzman hocalardan olan Profesör Dr. Nedim Türkmen Katıldığı bir Televizyon programında verilen kararın beklenilen düzeyde mahkemeleri etkileyecek şekilde olmadığını, mahkeme ve idarenin, yani vergi denetim kurumunun istişare içerisinde çalışması gerektiğini vurgulayan bir karar olarak nitelendirdi. Bunun yasıra Türkmen, yasal bir  düzenleme yapılması gerektiğinide konuşmasında belirtti.

Nedim Türkmen'in yorumuna karşılık Sosyal medyadan açıklamalarda bulunan Prf. Dr. Avukat Serkan Ağar ise Anayasa  mahkemesi kararının olumlu etkilerinin çok iyi olacağını, önemli ve etkili bir karar olduğunu ifade ederek kararı takipçileri ile paylaşmıştı.

Bütün bunlar karşısında Mağdur ve mağdur yakınları zaten karma karışık olan düzenleme safhasının iyice anlaşılmaz bir hale evrildiğini  ifade ederek ümitsizliklerini dile getirdiler.

Mağdur T.Ş ; Biz Anayasa mahkemesine çok güvenmiştik konuyu direk ilgilendiren ağır hapis cezalarının mükellefi imha ettiği konusunda, zincirleme suç kapsamına alınması konusunda bizim isteklerimize ve hukuksuzluğa son vereceğine inanmıştık. Ancak karar uzman ifadelerine göre bizim çok işimize yarayacak gibi görünmüyor. Bir yıldır yılan hikayesine dönen düzenleme de bu yönde olursa artık bizi idam etsinler. Düşünün ki haksız bir yargılama sonucu 15-20 yıl ceza alıyorsunuz benim yaşım zaten 55 yirmi sene de ceza evinde yatacağım haksız yere. Maden yasa bunu emrediyor bizi, yani vuk359 dan suçlanıp yargılanan yüzbinlerce mağdur insanı idam edin düzenleme falan yapmayın yeter artık canımızdan bezdik! diyerek yargı sitemine ve hükümete isyan etti.



HABER VİDEOSU





Kaynak: GUNCELHABERR

Editör: Murat Gültepe

Bu haber 934 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İŞ DÜNYASI Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI