gaziantep escort
Bugun...



VUK359 Bu ne perhiz Bu ne lahana turşusu

Vergi usul kanunu 359. maddesinin düzenlenme vaadi ve hükümetin çalışmalarını tam da bu deyim açıklıyor" Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu"!

facebook-paylas
Güncelleme: 16-01-2022 13:41:37 Tarih: 16-01-2022 12:56

VUK359 Bu ne perhiz Bu ne lahana turşusu

VUK359. madde mağdurları yaklaşık bir yıldır düzenleme bekliyor. Bir çok söz bir çok vaad, bir çok açıklama var ancak düzenleme ve sonuç yok.


Ak parti kurmayları özellikle TBMM Adalet komisyon başkanı Yılmaz Tunç, Cahit Özkan ve Abdullah Güler başta olmak üzere yapılan açıklamalar ve  İHEP' İnsan Hakları Eylem planında da yer almasına rağmen verilen sözlerin hiç birisi yerine getirilmedi.


Kanun ap açık ortada, bir müfettiş raporuyla mağduralara 10 larca yıl ceza verilmiş insanlar müebbet cezalar almıştır.  Yargıtay adeta günah çıkartarak sempozyum düzenledi ve kendi içtihatlarının yanlış olduğunu itiraf etti, Anayasa mahkemesi çark etti, TBMM 4. yargı paketi dedi son anda teklifi geri çekti.

Sonra meclis tatile girdi açılınca meclise gelecek denildi ve gelmedi. Ekim ayı denildi olmadı, Kasım ayı denildi gene olmadı, 5. yargı paketi denildi yapılmadı, aralık ayı denildi gene yok  Ocak yarıyı geçti ne ciddi bir açıklama var ne de ortada bir çalışma. 


İnsanlar da sabır ve dayanacak güç kalmadı sayın başkan!


Sayın Adalet komisyon başkanı sayın Yılmaz Tunç beyfendi, Sayın Cahit Özkan , sayın Abdullah Güler ve diğer milletvekilleri ile  ilgililer.


Mağdurlar artık sizi aramaktan korkar oldu, Çünkü artık arayanlara bu konuyla ilgili tacize uğradığunızı ve bir daha aramamaları gerektiğini söylüyorsunuz, peki mağdur ve vatandaş böylesine müşkül durumdayken haksız ve ölçüsüz şekilde kamu gücüyle ömürlük cezalar veilmişken sizi armayacak ta kimi arayacak pek muhterem Milletvekillerimiz.


O zaman sizde açık açık kanunu yapmayacağınızı boşa ümütlenmemeleri gerektiğini onlara ve geriden gelecek yargılamalarada hiç uğruna haksız uygulamalara devam edeceğinizi yanlış olan kanun uygulamasının devam edileceğini söyleyin, onlarda aramasınlar, sizleri rahatsız etmesinler efendim.


TV'lere çıkıp kanun yanlış uygulanıyor ceza adaletsizliği var gidereceğiz diyeceksiniz hem de kanunu düzeltmeyeceksiniz. İşte o zaman derlerki bu ne perhiz bu ne lahana turşusu sayın Başkan! Sayın adalet komisyon başkanı! sayın Yılmaz Tunç !


Adaletsizliğe daha ne kadar seyirci kalacaksınız? İnsanların haksız yere cezalar almasına daha ne kadar müsaade edeceksiniz? Adalet anlayışı bu mu olmalı?
Unutmayın ki geç gelen adalet adalet değildir. 


VUK 359 maalesef gecikmeninde ötesine geçti. Mağdur sayısı 500 bini geçti. Allahtan vergi müfettişleri tam kapasite çalışamıyorlarmış çalışsalar vuk 359 dan hüküm giymeyen TC. vatandaşı kalmayacak ülkede.


Çok yazık oluyor sayın başkan çok yazık, İnsanların ömrü geçiyor 2 satırlık yasa TBMM'ye gelmiyor.

 
Üzücü ve düşündürücü...

 




Kaynak: GUNCELHABERR

Editör: Murat Gültepe

Bu haber 1308 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İŞ DÜNYASI Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI