gaziantep escort
Bugun...



VUK 359; YASAMA ÇÖZMEDİ YARGI EL ATTI!

Siyasi iradenin(TBMM) çözüm vaadi verdiği ve belirli bir aşamaya gelen ancak bir türlü gerçekleştirilmeyen yüzbinlerce mağdur yaratan vuk 359. maddesi, iptal istemiyle Anayasa Mahkemesine taşındı.

facebook-paylas
Güncelleme: 29-10-2021 16:29:43 Tarih: 29-10-2021 15:54

VUK 359; YASAMA ÇÖZMEDİ YARGI EL ATTI!

Uzun zamandır siyasi çözüm bekleyen 213 sayılı vergi usul kanunu 359. maddesindeki belirsizlik ve çözümsüzlükte yargı kanadında yeni gelişmeler gündeme geldi.

Yaklaşık bir yıldır kamu oyunu meşgul eden muhalefet partilerininde dile getirerek TBMM'de düzenleme talep edilen ancak AKP tarafınan sürekli ertelenen 213 sayılı vergi usul kanunu 359. madde düzenlemesinde hukiki adımlarlar ile sona yaklaşıldı.

Aylar önce gündemi meşgul eden sayıları yüz binleri bulan mağdur yaratan, yargıtay içtihatları ile yanlış uygulanan ve orantısız ceza tayini yapılan kanun maddesi Bursa 17. Asliye Ceza mahkemesi tarafından yapılan iptal istemli Anayasa Mahkemesi başvurusu 04 şubat 2021 tarihinde görüşmeye alınmamıştı.

Aradan geçen zaman ve mağdur sayısındaki hızlı artış nedeni ile mahkemenin talebi (Bursa 17. Asliye Ceza) 04 kasım 2021 de Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunda tekrar gündeme gelerek ele alınacak.

Dolayısıyla TBMM komisyonunda çözüme kavuşturulmayan VUK 359'un anayasa mahkemesi kararı ile iptali gündeme gelmiş oldu.

Ayrıca son zamanlarda olası bir kanuni düzenlemenin söz konusu olması nedeniyle  Yerel mahkemeler (Asliye Ceza ) bu durumu bekletici sebep saymış ve bu yöndeki kararlarda artış yaşanmıştı.

Son olarak İstanbul ve Ankara Asliye Ceza mahkemeleri;

 "VUK359 daki sanık lehine olması muhtemel değişikliklerin Meclisten çıkıp çıkmadığı hususnda inceleme yapılması için duruşma ileri bir tarihe" bırakılması yönünde bekletici sebep saymıştır.

Sonuç olarak gerek siyasi gerekse Anayasa mahkemesi yada yargıtay içtihat değişikliği ile hukuki bir çözümün getirilerek bu konunun yakın zamanda çözüme kavuşması bekleniyor.



HABER VİDEOSU





Kaynak: GUNCELHABERR

Editör: Murat Gültepe

Bu haber 951 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İŞ DÜNYASI Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI