gaziantep escort
Bugun...



Vuk 359 Reform paketinde!

Vergi usul kanunu 359. madde düzenlemesinin yakın zamanda hayata geçirilmesi planlanıyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 29-01-2021 13:18:47 Tarih: 29-01-2021 10:50

Vuk 359 Reform paketinde!

Halk arasında #vuk 359 olarak bilinen, 312 sayılı vergi usul kanunu'nun 359. maddesindeki yargıtay içtihat uygulamaları ve 2016 dan sonraki yerel mahkeme kararlarının Bölge Adliye Mahkemelerinde sonuçlanarak onanması ile  bu mahkemelerdeki ret kararlarının  Yargıtay temyiz kanun  yolunun kapalı olması, hem mahkumiyet sayısını arttırmış hemde mağduriyetlerin katlanarak artmasına sebep olmuştur.

Şikayet ve mağduriyetlerin hukuki yada siyasi bir çözüm bulunması zorunluluğu kaçınılmaz hal almış duruma gelmişti.

İlk adım Ak Partiden geldi, Yoğun şikayet ve taleplerin ardından harekete geçen Ak parti bartın millet vekili  Yılmaz Tunç'un sosyal medyadan ve bazı tv programlarında cezaların orantısız ve yüksek olduğunu düzenlenmesi gerektiği husunda bazı açıklamalarda bulundu. 

Ardından siyasi bir adımda İyi partiden geldi. İyi Parti. 2021 Ocak ayı itibariyle Asliye Ceza Mahkemeleri’nde sonuçlandırmayı bekleyen 70 binin üstünde dosya var. İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Pandemi’nin de getirdiği sıkıntılarla, son günlerde “Vergi Usul Kanunu’na Muhalefet suçundan” vergi mükelleflerine uzun hapis cezaları verilmeye başlandığını belirterek, bu önemli sorunun ortadan kaldırılması için 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nda değişiklik için yasa teklifi verdi.

Son gelişmeler ise Ak parti tarafından hazırlanan yargı reform'u çalışmalarına dahil edilmek sureti ile kısa sürede bu sancılı kanunun uygulamasına bir çeki düzen verileceği yönünde.

Şimdi tüm Mağdur ve yakınlarının gözü kulağı Meclisten gelecek sevindirici haberde.



HABER VİDEOSU





Kaynak: GUNCELHABERR

Bu haber 1753 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İŞ DÜNYASI Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI