gaziantep escort
Bugun...



VUK 359 MAĞDURLARI İSYAN EDİYOR; VATANA İHANETTEN DAHA MI BÜYÜK SUÇUMUZ?

Uzun süredir kamu oyunu meşgul eden 213 sayılı vergi usul kanunu'nun 359. maddesindeki uygulama hatalarından dolayı mağdur edilen hükümlü ve tutuklular isyan ediyor. Suçlu olsak bile Vatana ihanetten dahamı büyük suçumuz? diyen mağdur lar çözüm bekiyor!

facebook-paylas
Güncelleme: 08-11-2021 14:59:47 Tarih: 08-11-2021 14:24

VUK 359 MAĞDURLARI İSYAN EDİYOR; VATANA İHANETTEN DAHA MI BÜYÜK SUÇUMUZ?

Bu gün açıklanan bir kararda Eski istihbaratçı Altaylı'ya 23 yıl 4 ay hapis cezası verşlmesi karşısında şaşkınlık yaşayan mağdurlar karar ve kendilerine hükmolunan cezalara isyan etti.

Mağdur M..Ta... 2009-10-11-yıllarından vergi usul kanunu 359. maddesine muhalefet suçundan hakkımda vergi dairesince suç duyurusunda bulunuldu.

Yargılama bir kaç yıl sürdü ve sonunda 3 dönem bu suçları(sahte fatura düzenlemek ve kullanmak) işlemekten yerel mahkeme bana hapis cezası verdi.

Bu cezadan evvel bağlı bulunduğum vergi dairesi ayrıca çok yüklü miktarda para cezası ile beni cezalandrmıştı. Bu cezaların büyük bir kısmını vergi mahkemelerinde iptel ettirmeme rağmen ceza mahkemesi hiç birini dikkate almadı.

Konusunda uzman olan Vergi mahkemesi karları sanık lehine kullanılması gerekirken hiç bir şekilde yerel mahkeme dikkate almadı.

Yerel mahkeme (asliye ceza mahkemesi) Yargılama sonunda şahsıma 3 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası verdi. Bu cezayı her dönem için uyguladı ve tam olak 11 buçuk yıl sahte fatura kullanmaktan 11 buçuk yıl da sahte fatura düzenlemekten tolamda 23 yıl hapis cezasına hükmetti. Uzun bir süre ceza evinde kaldım ve şu an izinli olarak dışarıdayım. Kovid izinleri kaldırıldığında tekrar cezaevine girme itimalim çok yüksek.

Üstelik bana verilen ceza kapalı bir şirkete verildi evet yanlış duymadınız, bana ceza verildiğinde şirketim kapalıydı. Yerel mahkeme müfettiş raporundaki açıklamaya göre kapalı olmasına rağmen 2 dönem den ceza verdi. Teknik olarak böyle bir olayın olması ticari hayatın olağan akışına ve tüm akıl kurallarına ters olmasına rağmen mahkeme bu cezaya hükmetti.  Ardından Bölge Adliye Mahkemesi kararı aynen onadı. İtirazım üzerine Savcı itiraz etti ancak mahkeme kararında direndi.

Şimdi soruyorum sizlere suçsuz olmama rağmen bana verilen bu ömürlük ceza sizce orantılı mı? okuduğumuz haberler ve verilen cezalar karşısında şaşkınlık yaşıyorum cinayete yada terör suçlarına 10-12 yıl cezalar veriliyor bu suça ise 20-30 yıl hapis cezaları .

Bu kanun çok acımasız ve orantısız ayrıca yargıtay ve temyiz hakkı da yok. Yani nereden tutarsanız elinizde kalıyor. Hükümet acilen bu yasayı düzenlemeli. Halen ceza evinde bu suçtan yatan bir çok insan var ve davalar her gün katlanarak artıyor. şu an sanırım 450.000 civarında bir dava dosyasından bahsediliyor. İnanılmaz rakamlar.

Suçun orantısız ceza ile cezalandırıldığı, müfettiş ve bilirkişi raporlarının gerçeği yansıtmadığı ve suç duyurularının mükelleflerden sadece küçük esnafa yönelik olması ayrıca bir başka sorun. Yani neredeyse yüzde doksan küçük esnaf bu kanundan yargılanıyor ve ceza alıyor.

"Artık bu durum kanun koyucular, yargı ve tüm halkımızca bilinmekte, dolayısıyla bu yasa bir an evvel düzünlenmeli ve mağduriyetlere son verilmelidir" ifadelerinde bulundu.




Kaynak: GUNCELHABERR

Bu haber 1447 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI