gaziantep escort
Bugun...



VUK 359 MAĞDURLARI İNFAZ ERTELEME İSTİYOR, UZMANLAR ESKİ DAVALARI KAPATIN DİYOR!

VUK359'daki belirsizlik devam ediyor. Bir taraftan ihtisas mahkemeleri kuruluyor bir taraftan mağduriyetler katlanarak artıyor. Yargılama sistemi değişirken eski davalara çözüm getirilmiyor, Hukuk sisteminde kangren olan VUK359. maddesindeki belirsizlik ve mağduriyet sürüyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 07-12-2021 14:05:51 Tarih: 07-12-2021 13:58

VUK 359 MAĞDURLARI İNFAZ ERTELEME İSTİYOR, UZMANLAR ESKİ DAVALARI KAPATIN DİYOR!

213 sayılı vergi usul kanunu 359. maddesinde yapılması beklenen düzenleme neredeyse bir yıldır hayata geçirilmedi. Uzayan süreç bu yasadan zarar gören hükümlü ve mahkumları canından bezdirmiş  durumda. Adalet bakanlığının son yaptığı çalışmalardan biri olan ihtisas mahkemelerinin kurulması önemli bir gelişme. Ancak eski davalar ile ilgili hiç bir çalışma ve açıklama yapılmaması bu güzel gelişmeye gölge düşürüyor.

VUK 359 ile mağdur edilen yüzbinlerce insanın akıbeti hala belli değil. Muhalefin de tam destek verdiği düzenlemeden hala bir gelişme yok.

EvvelaTBMM  Adalet komisyon başkanı Yılmaz Tunç'un sosyal medya ve bazı tv programlarında gündeme getirdiği,  daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da onay vererek yayımlanan İHEP kararlarında yer alan çalışma 4. yargı paketi ile hayata geçirileceği ilan edilmişti. Ardından sürpriz bir şekilde geri adım atan hükümet çalışmayı 4. yargı paketinden çıkardı.

Ardından gelen tepkiler üzrine gündeme aldıklarını belirten bazı Ak Parti kurmayları TBMM açıldıktan sonra ilk gündem maddesi vuk359 olacak açıklamalarında bulundu ve ekim ayı milat belirlendi.  Ardından 5. yargı paketine dahil edileceği belirtilen çalışma bu pakete de dahil edilmeyerek kasım ayında meclis gündemine alınacak denildi. Bu gün 07 Aralık 2021...

Bu arada Yargıtay iş yükü olacak dedi, Anayasa mahkemesi sessiz kaldı, Yerel mahkemeler düzenleme var dedi erteledi,  hükümet ise hala çalışıyoruz. Mağdur ve aklı selim herkes soruyor...

Adalet beklermi ?

Artık el insaf.

Yüzbinlerce mağdur var lütfen bir şeyler yapın bu işi bitirin.

Şayet bir çalışmanınız var ve Çalışma devamediyorsa mağdura infaz erteleyin, cezaevlerindeki hükümlüleri salın, eski yargılamaları iptal edin geçmişe sünger çekin mağdur ile barışın. Yok ise de umut vermeyin  gündemimizden çıkardık açıklamasında bulunun, diyen mağdurlar çaresizce beklemekte.




Kaynak: GUNCELHABERR

Editör: Murat Gültepe

Bu haber 1522 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İŞ DÜNYASI Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI