gaziantep escort
Bugun...



SSK ve Bağkur emeklilerinin yeni maaşları belli oldu!

Emeklilere ek zam oranı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 7500 lira olan en düşük emekli maaşının 10 bin lira olduğunu açıkladı. Peki diğer SSK ve Bağkur emeklilerinin zam oranı ne kadar oldu? Kim ne kadar maaş alacak? SSK ve Bağkur emeklileri için kuruşu kuruşuna hesapladık. İşte yeni maaşlar...

facebook-paylas
Tarih: 16-01-2024 22:19

SSK ve Bağkur emeklilerinin yeni maaşları belli oldu!

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren en düşük emekli maaşı artışı gerçekleşti. Yaklaşık 3.5 saat süren Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük emekli maaşını açıkladı.Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "İşçi, memur, emekli maaşlarında ve onlara endeksli ödemelerde yaptığımız yüksek oranlı artışlarla bunu sağladık. Çalışanları enflasyona ezdirmeme sözünü tutmaya devam edeceğiz.

Geçen yılın son aylarında yaptığımız hesapla 16 milyon emeklimizin tamamına 1 defaya mahsusu 5’er bin liralık ödeme gerçekleştirdik. Çalışan emeklilerimiz de tıpkı diğer emeklilerimiz gibi yıl bitmeden 5 bin TL tutarındaki ödemelerini aldı.

SSK ve Bağkur emeklilerinin yeni maaşları belli oldu Kuruşu kuruşuna hesaplandı

Bilindiği gibi 2024 yılının ilk 6 ayı için memur emeklisi aylıklarında yüzde 49.25, SSK ve Bağkur emeklisi aylıklarında ise yüzde 37.57 artış oldu.Daha düşük artış alan SSK ve Bağkur emeklisine ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini buradan vermek istiyorum. Böylece SSK ve Bağkur emeklilerimizin ocak 2024’ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42.6’ya yükseliyor.Önümüzdeki temmuz ayında artışlarla birlikte emeklilerimizin hepsi yaklaşık aynı oranlarda maaş artışına kavuşacaklardır. Memur, SSK ve Bağkur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir.Ekonomi yönetimimiz OVP’de bu artışları öngörmüş hazırlıklarını buna göre yapmışlardır. Artışları bir an önce emeklilerimizin maaşlarına yansıtmak istiyoruz. Böylece toplam 200 milyar TL’lik ilave bir kaynağı emeklilerimizin istifadesine sunmuş oluyoruz. Tüm bu artışların emeklilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."




Bu haber 74 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI