gaziantep escort
Bugun...



Sakık'tan 'Öcalan ve Demirtaş'a özgürlük' vaadi: Zindanların kapısını açacağız

HDP'li Sırrı Sakık, Erzurum mitinginde terörist başı Abdullah Öcalan ve Selahattin Demirtaş için özgürlük vaadini bir kez daha yineleyerek "Zindanların kapısını açacağız” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 03-05-2023 23:03

Sakık'tan 'Öcalan ve Demirtaş'a özgürlük' vaadi: Zindanların kapısını açacağız

14 Mayıs'ta düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde Altılı Masa'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan HDP, Erzurum'da miting düzenledi. Burada sahne alan HDP'li Sırrı Sakık, terörist başı Abdullah Öcalan ve terör suçuyla cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş için özgürlük vaadini bir kez daha yineledi.

"İMRALI'DAKİ TECRİTİN KAPISINI KIRACAĞIZ"

Alandaki partililere seslenen Sakık, "Şimdi Selahattin'e özgürlük dediniz. Tabii ki biz özgürlük için alanlardayız. Valla gideceğiz, orada mücadele edeceğiz. Zindanların kapısını açacağız. İmralı'daki tecridin kapısını kıracağız. Özgürlükleri hayata geçireceğiz. Arkadaşlarımız özgür olacaklar" ifadelerini kullandı.

 

Özgürlük vaadinin yanı sıra 2024 Yerel Seçimleri'ne de değinen Sakık, "İnanıyorum önümüzdeki yerel seçimlerde burada, içeride bulunan Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak, Figen Yüksekdağ, Sabahat Tuncel ve Ayla Akat ve içerideki on binlerce arkadaşımız özgür olacak ve biz burada size hep beraber hitap edeceğiz, Selahattin size buradan hitap edecek. Buna inanıyorum" dedi.

BİR VAAT DE BULDAN'DAN

Bu earada HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise Kocaeli'nin merkez ilçesi yaptığı mitingde tutuklu HDP'lilere değindi. Buldan, tüm HDP'lilerin seçimden sonra serbest kalacağını belirterek, şunları söyledi: "14 Mayıs'ta sen sandıktan çıkmayacaksın ama Selahattin de, Figen de, Gülten de, Sebahat de, Ayla da bütün arkadaşlarım o cezaevlerinden çıkacaklar."



HABER VİDEOSU





Kaynak: Tgrt

Bu haber 106 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI