gaziantep escort
Bugun...



Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşası Türkiye'nin enerji güvenliğini güçlendirecektir

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "(Akkuyu Nükleer Santrali) Santralin inşası Türkiye'nin enerji güvenliğini güçlendirecektir." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 07-04-2023 13:27

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşası Türkiye'nin enerji güvenliğini güçlendirecektir

Çavuşoğlu, Lavrov ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "Rus tahıl ve gübre ihracının önündeki engellerin kaldırılması gerektiği konusunda mutabıkız" dedi ve Birleşmiş Milletler (BM) ile Rusya'nın da bu konuda ortak bir "anlayışa" vardığını ifade etti.

Rusya'nın geçen yıl Şubat ayında işgale başladığı Ukrayna ile bir yıldan uzun süredir savaşıyor. Dünyanın başlıca tahıl ihracatçılarından biri olan Ukrayna, Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in arabuluculuğuyla Rusya ile geçen yılın ortasında anlaşma sağlamış ve abluka altındaki limanlarından tahıl ihracına tekrar başlamıştı.

Anlaşma 120 günlük sürelerle uzatılırken son olarak Rusya, kendisinin tahıl ve gübre sigorta ve sevkiyatı önündeki engellerin kaldırılmaması dolayısıyla 60 günlük süreyle uzatılmasına izin verdi.

Çavuşoğlu, Ukrayna savaşının sona ermesi için Türkiye'nin her türlü gayreti göstermeye hazır olduğunu tekrar ifade etti.

Çavuşoğlu bu hafta başında Türkiye, Rusya, İran ve Suriye dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde yapılan toplantının ardından bugünkü görüşmede dört ülkenin dışişleri bakanları düzeyinde ne zaman toplantı yapacağının değerlendirildiğini, toplantı tarihinin Rusya tarafından açıklanacağını ifade etti. 




Bu haber 171 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TEKNOLOJİ Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI