gaziantep escort
Bugun...



Önemli maddeler içeren 6. yargı paketi TBMM'ne sunuldu!

Ak Parti tarafından hazırlanan Altıncı Yargı Paketi TBMM'ye sunuldu. Pakete göre, stokçuluk yapanlara ceza artırımı, noterde gayrimenkul satışını öngören düzenlemeler öngürlüyor. 24 maddelik yargı paketiyle, hakim ve savcı yardımcılığı süreleri de yeniden düzenleniyor.

facebook-paylas
Tarih: 03-06-2022 14:40

Önemli maddeler  içeren 6. yargı paketi TBMM'ne sunuldu!

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, 6. Yargı Paketi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunulduğunu açıkladı.

AKP'li Bülent Turan: Muhalefetle olumlu temas kurmak istiyoruz - Son dakika  haberleri – Sözcü

Turan, sosyal medya hesabından "6. Yargı Paketi" etiketiyle yaptığı paylaşımda, "Hakim ve savcı yardımcılığının getirilmesi, taşınmaz satışlarının noterlerce de yapılabilmesi, fiyatları etkileme, mal, hizmet satımından kaçınma suçlarının cezasının ağırlaştırılmasını içeren 24 maddelik teklifimizi TBMM Başkanlığı'mıza sunduk. Hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

Teklifle, hakim ve savcı yardımcılığı süresi üç yıl olarak belirleniyor. Teklif yasalaşırsa hakim ve savcı yardımcıları görevlerinin önemli bir kısmını atandıkları adliyelerde, eğitici hakim ve savcılar nezaretinde ve fiilen görev yaparak tamamlayacaklar. Hakim ve savcı yardımcıları, yardımcılık süresince dört kez Türkiye Adalet Akademisi'nde yüz yüze ders alacaklar.

Noterlerin atama, göreve başlama ve atamadan vazgeçme usulünün de düzenlendiği teklifle taşınmaz satış vaadi sözleşmesinin noterler tarafından tapu siciline tapu bilişim sistemi vasıtasıyla şerh verilebilmesi ve taşınmaz satış sözleşmesinin noterler tarafından yapılabilmesi imkanı getiriliyor. Fiyatları etkileme ila mal veya hizmet satımından kaçınma suçunun cezai müeyyideleri artırılıyor.

 




Kaynak: GUNCELHABERR

Bu haber 261 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI