gaziantep escort
Bugun...



Muhalefetten TCG Anadolu'ya övgü

Türkiye'nin en büyük ve ilk askeri amfibi hücum gemisi, dünyanın ise ilk SİHA gemisi olarak kabul edilen TCG Anadolu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle TSK envanterine dahil edildi. Törene katılan Erdoğan, Sirkeci'de halka açıklayacağı SİHA gemisini övgüyle karşılandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de, SİHA gemisiyle ilgili art arda paylaşımlarda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 11-04-2023 00:02

Muhalefetten TCG Anadolu'ya övgü

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı gemisi bugün Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdi. Yapımına Tuzla Sedef Tersanesinde başlanılan TCG Anadolu Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Projesi tam 7 yıl sonra tamamlandı. Tarihi günde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aradan geçen 7 yılın ardından yine TCG Anadolu gemimizi hizmete alıyoruz. Mutluyuz, gururluyuz. Bu bizim için yeterli değil. Şimdi ikinci etabımız bu uçak gemimizin tamını inşa etmek. Onun da görüşmelerini birçok ülkeyle yaptık" ifadelerini kullandı. 

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ise SİHA'ların konumlanacağı uçuş güvertesinin kendisini çok heyecanlandırdığını belirtirken, "Ülkemiz mühendisliği adına büyük gurur duydum" diyerek duygularını belirtti. 

Muhalefet cephesinde de ilk amfibi hücum gemisi için övgü dolu sözlerle tebrik geldi. 

İMAMOĞLU: EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında  TCG Anadolu'ya övgü dolu sözler sıraladı. İmamoğlu, "TCG Anadolu hayırlı olsun. Yerli askeri gemi üretimimiz ve mühendisliğimiz için kıymetli, donanma gücümüz açısından da önemli bir yerde olan TCG Anadolu'nun Tuzla Sedef Tersanesi'ndeki üretim sürecinde emeği geçen herkese teşekkürler. Allah selamet versin" ifadelerini kullandı.

MUHARREM İNCE: BENİ ÇOK MUTLU ETTİ 

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "TCG Anadolu, ülkemize hayırlı olsun. Donanmamızın böyle bir gemiye sahip olması beni çok mutlu etti. Ben cumhurbaşkanı seçildiğimde hem bu hayat pahalılığını bitireceğim hem de bu tür yararlı yatırımları artırarak devam ettireceğim. Sözüm söz" ifadelerini kullandı. 



HABER VİDEOSU





Bu haber 134 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI