gaziantep escort
Bugun...



Mavi Vatan’a 2 yeni açık deniz karakol gemisi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının iki açık deniz karakol gemisi ’TCG Akhisar’ ve ’TCG Koçhisar’ törenle denize indirildi. Yapımı tamamlanan 1 MİLGEM de törende Pakistan’a teslim edildi.

facebook-paylas
Tarih: 23-09-2023 19:48

Mavi Vatan’a 2 yeni açık deniz karakol gemisi

Türk donanmasının gücüne güç katacak yerli ve milli gemilerden iki tanesi TCG Akhisar ve TCG Koçhisar Mavi Vatan ile buluştu. Yapımı tamamlanan 1 MİLGEM de Pakistan’a teslim edildi. 2 savaş gemisinin denize indirme ve bir geminin de teslim töreni İstanbul Tersanesi Komutanlığında yapıldı. Törene Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Pakistanlı yetkililer ve Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin de katıldı.

Mavi Vatan’a 2 yeni açık deniz karakol gemisi

"Deniz Kuvvetlerimiz mavi vatandaki harekat kabiliyetini daha da artıracak"

Törende konuşan Bakan Güler, "İlk deniz karakol gemilerimiz Akhisar ve Koçhisar’ı denize indirmenin haklı, gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yerli ve Milli Savunma Sanayimizin geldiği mümtaz seviyeyi ortaya koyan bu gemilerimizin donanmamıza katılmasıyla deniz kuvvetlerimiz mavi vatandaki harekat kabiliyetini daha da artıracak dünyada önde gelen deniz kuvvetleri arasındaki seçkin yerini pekiştirecektir" dedi.

Mavi Vatan’a 2 yeni açık deniz karakol gemisi

Gemiler ile istihbarat, gözetleme, keşif, arama kurtarma, terörle mücadele, denizde denetim harekatı ve deniz özel harekatı görevleri icra edilecek. Karakol gemileri, aynı kızakta bu kadar kısa sürede ve bu seviyede iki geminin birden denize indirilmesi bakımından bir ilk. MİLGEM projesi kapsamında inşası tamamlanan ’Babur’ gemisi de düzenlenen törenle Pakistan’a teslim edildi.

Aykut Zor




Kaynak: iha

Bu haber 184 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI