gaziantep escort
Bugun...



Mahkumlar cezaevi izinlerinin bitmesini protesto etti

Koronavirüs izni sona eren açık cezaevi mahkumları eylem yaptı: ‘Dönmek istemiyoruz’

facebook-paylas
Tarih: 16-11-2021 01:00

Mahkumlar cezaevi izinlerinin bitmesini protesto etti

Adalet Bakanlığı 1,5 yıldır açık ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlüleri koronavirüs nedeniyle izine göndermişti. Son açıklanan resmî bilgi ile izinlerin 30 Kasım tarihinde sona ereceği, mahkumların izinden dönmesi gerektiği belirtilmişti.

Ancak salgının devam ettiğini belirten binlerce hükümlü ve yakını İstanbul’da eylem yaptı. Yeniden cezaevine gitmek istemeyen mahkumların Bakırköy Meydanı'nda bir araya gelerek son kararı protesto etti.

BİNLERCE KİŞİ TOPLANDI

Daha önce çeşitli nedenlerle işledikleri suç sonucunda aldıkları cezanın büyük bir kısmını tamamlayarak pandemi nedeniyle açık cezaevlerinden iznine çıkan çok sayıda hükümlü ve yakınları, bugün saat 15.00’te Bakırköy Meydanı’nda bir araya geldi. Valilik izni ile yapılan eylemde hükümlüler, cezaevine dönmek istemediklerini ifade ederek, yeniden yargılanma talebinde bulundular. Yapılan eylemin ardından hükümlüler, özgürlüğü simgeleyen ellerindeki güvercinleri gökyüzüne bıraktılar.

Alanda bulunan hükümlüler adına basın açıklaması yapan Adil Yaşam Derneği Başkanı Muhammed Haluk Çavuşoğlu: “Koronavirüs pandemisinden dolayı TBMM’den AK Parti ve MHP’nin oylarıyla infaz yasası çıktı. Pandeminin cezaevindeki insanlara daha büyük risk olacağı için iyi halli mahkumların covid-19 izni ile evlerine gelmesi için bir madde koydular. Açık cezaevi izinleri pandemi devam edene kadar devam edecekti. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından bu insanların geri çağırılması için bir çağrı yapıldı… 90.00 hükümlü, herhangi bir denetleme mekanizması olmadan 19 aydır hiçbir suça karışmadı. Bu insanlar, 19 aylık süre içerisinde iş kurdular, aile kurdular, çoluk çocuk sahibi oldular. Bu insanlar ıslah oldular” ifadelerini kullandı.

Resmî verilere göre 80-90 bin arasında hükümlü açık ceza infaz kurumlarından izine ayrıldı. Açık ceza infaz kurumlarındaki işlerim aksamaması için istisna suçlar hariç olmak üzere +1 kuralı ile kapalı ceza infaz kurumlarındaki bazı hükümlüler açık ceza infaz kurumuna gönderildi.




Kaynak: Adalet tv

Bu haber 435 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI