gaziantep escort
Bugun...



İstanbul'da ekmek ve simide zam! Ekmek 8 lira, simit 10 lira oldu

İSTANBUL'da ekmek ve simide büyük zam geldi. Ekmeğin gramajı 250 gramdan 230 grama düşürüldü ve fiyatı 8 liraya çıkarıldı. Simit ve poğaça 10 lira olurken, açma 12 lira oldu.

facebook-paylas
Tarih: 08-07-2023 10:24

İstanbul'da ekmek ve simide zam! Ekmek 8 lira, simit 10 lira oldu

Hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon vatandaşın belini bükmeye devam ederken zamlar da ardı ardına gelmeye devam ediyor. Asgari ücrete ara zammın yapılmasının ardından dün üst üste gelen zam ve vergi artışları ekmek fiyatlarını da vurdu. İstanbul'da ekmek kilogramı 35,5 TL'ye yükselirken, 240 gram olan ekmek 230 grama düşürüldü ve fiyatı da 8 TL'ye yükseltildi. İstanbul'da simit ve poğaçaya da zam geldi. Simit ve poğaça fiyatı 10 TL'ye yükseltilirken, açmanın fiyatı ise 12 lira oldu.

İTO'daki hazırlık sürerken...

Geçen sene ekmeğe zam talebinde bulunan, ancak bekledikleri onayı aylar sonra alabilen fırıncılar, zamlı tarifeyi beklemeden ekmek fiyatlarında gayriresmi artışlara gitmişti. Bu yıl da yine aynı durum yaşanıyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Esnaf Odası'na bağlı fırıncıların, İstanbul'da satılan ekmek fiyatlarına yüzde 33-40 aralığında bir zam gelmesi için başlattığı çalışmalar henüz sonuçlanmadı. 

Resmi tarife çıkmadan zamlı satış

Ancak dün itibarıyla çeşitli ilçelerdeki birçok fırında 6 liradan satılan 240 gram ekmek, 230 grama düşürülerek 8 liraya çıkarıldı. Fırıncılar 200 gram ekmeğin 5 liradan 7 liraya, 6 liradan satılan 240 gram ekmeğin ise 230 grama düşürülerek 8 liradan satılmasını talep ediyor.

Esnaf Odası’na bağlı fırıncılar resmi olarak bu talepte bulundu ancak henüz olumlu yanıt alamadı.

İTO’ya bağlı fırıncılar ise gelecek hafta perşembe günü yapılacak temmuz ayı meclisinde  ekmeğin kilogram fiyatının 25 TL’den 35 TL’ye çıkmasına ilişkin zam teklifinde bulunacak.

Sunulacak bu zam teklifi ile, 200 gram ekmeğin 5 liradan 7 liraya çıkarılması, 6 liradan satılan 240 gram ekmeğin ise 230 grama düşürülerek 8 liraya yükseltilmesi talep edilecek.

Fırıncılar bu zam teklifinin büyük olasılıkla kabul edilmesini bekliyor.

2 yıldır tarife çıkmadan zam yapılıyor

Geçen yıl mayıs ayında da ekmek fiyatlarına zam talebinde bulunan fırıncılar, onay beklemeden fiyat artışlarına başlamış; bazı ilçelerde ekmek 4-4,5 liraya çıkmıştı.

Fırıncılar 2021 Aralık’ta da resmi zammı beklemeden ekmeği 3,5 liradan satmaya başlamışlardı.




Bu haber 199 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI