gaziantep escort
Bugun...



Gamze Uslu davasında 10 yıl sonra tutuklama

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, nişanlısı Baki Can Gölcü ile kaldığı otelin 4. katından atılarak öldürüldüğü belirtilen Gamze Uslu davasında sanık hakkında verilen 25 yıl hapis cezası kararı Yargıtay tarafından onandı. Sanık Baki Can Gölcü, 10 yılın sonunda tutuklandı.

facebook-paylas
Tarih: 02-12-2023 19:18

Gamze Uslu davasında 10 yıl sonra tutuklama

Yargıtay, 10 yıl önce yaşanan Gamze Uslu'nun şüpheli intiharı olayı ile ilgili kararını verdi. Aydın'ın Nazilli ilçesinde nişanlısı Baki Can Gölcü ile kaldığı otelin 4’üncü katından düşerek hayatını kaybettiği iddia edilen Uslu davası ile ilgili bilirkişilerin hazırladığı iki ayrı raporda olayın cinayet mi intihar mı olduğunun tespit edilemeyeceği belirtilmişti.

Nazilli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 2013’te başlayıp 3 yıl süren davada sanık Baki Can Gölcü'yü müebbet hapis cezasına çarptırdı, daha sonra ceza 25 yıla indirildi.

Baki Can Gölcü hakkındaki karar, 2020 yılında Yargıtay tarafından usulden bozuldu. Ardından mahkeme tekrar müebbet hapis cezası verdi ve yine iyi hal indirimi ile cezayı 25 yıla düşürdü. Katil zanlısı tüm bu süre boyunca serbest yaşadı, tutuklu yargılanmadı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi 10 yıl sonra Gölcü'ye verilen 25 yıl hapis cezasını onadı. Bu kararın ardından Gölcü tutuklandı.

 

"ON YILDIR ADALET ARIYORUZ”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından yapılan açıklamada, on yıldır Gamze Uslu’nun ailesi ile omuz omuza adalet mücadelesinin sürdürüldüğü belirterek, “İndirim ve tutuksuz yargılanma kararının ardından çabalarımızla dava yeniden Yargıtay’a gitti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi kararı onadı. 10 yılın sonunda katil Baki Can Gölcü sonunda tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu cesareti, cinayet olduğuna karar verilmesine rağmen katili 10 yıldır tutuklamayan mahkemelerden alıyorlar. Bunca sene sonra bile kadın katillerine iyi hal indirimi uygulayan hakimlerden alıyorlar. Her yıl yüzlerce şüpheli kadın ölümü oluyor, katiller gün geçtikçe cinayetin üstünü kapatabilecekleri konusunda daha da cesaretleniyor. Fakat kadınların örgütlü mücadelesini hesaba katmayı unutuyorlar. Gamze için de tüm şüpheli kadın ölümleri için de adaleti kazanacağız” açıklaması yapıldı. 

“KATİLİN İYİ HALİ Mİ OLUR?”

Gamze Uslu'nun babası Sinan Uslu Yargıtay’ın kararıyla ilgili, "Bizim beklentimiz iyi hal indiriminin kaldırılmasıydı. Katilin iyi hali mi olur? Tutuklama kararıyla en azından gönlümüz ferahladı. Adalet geç geldi, 10 yıl boyunca çok yıprandık. Bu, adaleti uygulayanların ayıbıdır" dedi.




Kaynak: vatan

Bu haber 145 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI