gaziantep escort
Bugun...



FETÖ'nün adliye yapılanmasına operasyon: 50 gözaltı

Başkent Ankara’da 11'i muvazzaf astsubay 26 şüpheli ile adli yapılanmadan 50 kişiye FETÖ / PDY kapsamında gözaltı işlemi yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 23-02-2022 16:43

FETÖ'nün adliye yapılanmasına operasyon: 50 gözaltı

Terör örgütü FETÖ / PDY'ye yönelik iki yarı soruşturma kapsamında terörle mücadele ekiplerince geniş iaplı bir operasyon düzenlendi. Yapılan ilk soruşturma, Terör bürosu tarafından Kara Kuvvetleri Komutanlığında FETÖ / PDY ile irtibatlı ankesör ile arama yapılarak irtibatı kuran 11’i aktif olarak görevde toplam 26 astsubay hakkında gözaltı kararı verildi.
 
Ardından yapılan İkinci operasyon kapsamında ise FETÖ / PDY'nin adalet yapılanması kapsamında operasyonel hatlar ve büfelerden gizli görüşme yapılan 50 kişi hakkında savcılık kararıyla gözaltı kararı verildi. 25 farklı ilde şüphelilerin tamamının yakalanmasına yönelik kapsamlı bir operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında polis ekiplerinin sabah erken saatlerde önceden belirlenen adreslerde arama çalışması yaptığı öğrenildi. Şüpheli şahısların kimlik bilgileri ve görev yaptıkları kurumlara ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Ayrıca ülke genelinde devam eden diğer operasyonlar ve davalar kapsamında; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasında kumpas kurduğu gerekçesiyle 68 sanık hakkında 15 yıl ile 1375 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Edirne'de Yunanistan'a birlikte kaçmaya çalışırken yakalanan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) zanlısı ile terör örgütü PKK şüphelisi tutuklandı. Mersin'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mahrem yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 12 zanlıdan 2'si tutuklandı. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri kapsamında önümüzdeki günlerde yeni gözaltılar olması bekleniyor.




Kaynak: Adalet tv

Bu haber 214 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İŞ DÜNYASI Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI