gaziantep escort
Bugun...



Enflasyona dur de, markete pazara gitme!

Enflasyonun yükselmesine yada düşmesine alışveriş yoğunluğu etken mi?

facebook-paylas
Güncelleme: 27-07-2023 23:00:52 Tarih: 27-07-2023 22:04

Enflasyona dur de, markete pazara gitme!

Son günlerde halkın son derece etkilendiği enflasyon ile mücadele de hükümetin aldığı tedbirler ve merkez bankası hamleleri yeterince hissedilmiyor. Peki bu durumda vatandaşa da bir görev düşer mi yapılacak bir şeyler var mıdır sorusu gündeme geliyor.

Sosyal medyada gündem oluşturan '' Markete pazara gitme enflasyona dur de'' kampanyası sonuç verir mi bilinmez ama halkın tepki göstermesi belki en azından marketleri ve gıda toptancılarınının kar hırsından biraz olsun vaz geçmelerine neden olabilir.

Vatandaşın yoğun şekilde tepki verdiği gereksiz zam oranları ve  Kâr marjlarının yüsde 400 ler seviyesine kadar çıkıyor olması tepkilere neden oluyor. üreticide 4 - 5 lira olan elma bazı marketlerde 49 tl ye satılıyor. Üretici de 0.50-0,60 olan karpuz 18 tl ye kadar çıkabiliyor. Dolayısı ile fahiş gıda fiyatlarına vatandaş olarak dur demek te fayda var...

Bir tepki olarak başlayan ''markete pazara gitme enflasyona dur de'' kampanyasanın içeriği ise haftanın belli günleri kesinlikle alışveriş yapmadan günü geçirerek tepki göstermek. Bunun dışında lüks ve gereksiz ürünlerin kesinlikle satın alınmaması tavsiye ediliyor.

İlk tepki günü ise 01 ağustos 2023 salı gün olarak belirlendi. Kampanya dahilinde Salı günü halkın büyük bir bölümünün acil ihtiyaçlar dışında alışveriş yapmayacakları kaydedildi.




Kaynak: GUNCELHABERR

Editör: Murat Gültepe

Bu haber 435 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI