gaziantep escort
Bugun...



Emeklilikte düşük maaş dönemi sona eriyor! Yüksek prim yatıran yaşadı!

Milyonlarca emekli Ekim ayında maaşlarına ek zam beklerken, emeklilik sistemi değişiyor yeni sistemde yüksek prime az maaş düzeni sona eriyor. Yüksek prim yatıran yüksek maaş alacak. Düzenlemeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklayacak.

facebook-paylas
Tarih: 28-09-2023 17:48

Emeklilikte düşük maaş dönemi sona eriyor! Yüksek prim yatıran yaşadı!

Emeklilik sistemindeki adaletsizlik düzeltiliyor. Yüksek prim ödeyip en düşük emekli maaşı verilen vatandaşlar bu durumda memnun kalmadı. asgari ücret üzerinden ödenen primle yüksek seviyeden ödenen prim maaşları 7.500 lira olması tepkilere yol açtı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu koordinasyonu ile yeni bir emeklilik sistemi üzerinde çalışıldığı iddia edildi.

Pirim hesaplaması değişiyor

Akşam gazetesinde yer alan habere göre; ilk aşamada SGK ve Bağ-Kur emeklilerin maaşlarının hesaplanmasında kullanan yıllara göre değerlendirilmiş prim sisteminde düzenlemeye gitmeye hazırlanıyor. Yürürlükteki uygulamaya göre vatandaşların ödediği primler 3 farklı dönemde ele alınıyor.

İki kat prim yatırıp aynı maaşı alıyorlar

Çalışma hayatı boyunca asgari ücretlilerin iki katı kadar prim ödeyen birçok vatandaş, hem prim günü hem de ödediği prim tutarı kendilerinden az olan vatandaşlarla aynı maaş almalarının adalet olmadığına dikkat çekiyor.

Bakan Vedat Işıkhan açıklayacak

Yeni düzenlemedeki emekli kat sayısı merak ediliyorken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın ilerleyen süreçte bu konu hakkında bilgi vermesi bekleniyor.




Bu haber 93 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI