gaziantep escort
Bugun...



Cinayet'e 11 yıl, vergi kanunu VUK 359'a 15-40 yıl hapis cezası!

Gündeme gelen bir haberde eş'e karşı işlenen cinayette sanığa verilen hapis cezasını BAM (Bölge Adliye Mahkemesi) 11 yıla düşürülerek onadı. Bu karar Türkiye'de görülen cinayet ve diğer ağır hapis cezaları gerektiren kararlarda verilen cezaların caydırıcılığı ve diğer orantısız cezaları gündeme taşıdı.

facebook-paylas
Güncelleme: 09-10-2021 13:19:26 Tarih: 09-10-2021 12:56

Cinayet'e 11 yıl, vergi kanunu  VUK 359'a 15-40 yıl hapis cezası!

Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onanan karar kamu oyunda VUK 359 mağdurları olarak bilinen 213 sayılı vergi usul kanunun 359. maddesine göre ceza alan mağdurlar tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Çünkü Bu mahkemeler VUK 359 dosyalarının tamamını esastan redderek onuyor yada arttırıyor. Hal böyle oluncada bu kanuna muhalefet cinayetten bile daha ağır bir suç olarak nitelendiriliyor.

Bu kararın kendilerine yapılan haksızlığın ne denli büyük olduğunu bu kanunla hayatlarının adeta kabusa döndüğünü aynı zamanda yakınlarının da bu acılara maruz kaldığını ifade aden mağdurlar hükümetten bir kez daha gerekli adımları atmalarını istedi.

Bu kanun (vuk359) ile yargılanan bir sanığın en az beş yıl ceza aldığı ve üst sınırın ise ucunun açık oduğu yani en az beş yıl ve 50 yıla kadar varan cezalara hükmedildiği ifade edildi. Bir mükellef için bu kanundan dava açıldığı zaman beraat alması yada bazı hükümlerden kurtulma şansı sadece %1 yada 5 olarak ifade edildi.

Türk hukuk sisteminde en sıkıntılı kanun maddesinin VUK359 olduğunu bu maddenin ivedilikle kanunlaşıp mağduriyetlere son verilmesi gerektiği gün gibi ortadadır. Ancak 4. yargı paketinde gündeme gelen fakat meclis genel kuruluna taşınmayan teklif aradan geçen 3 aya rağmen tekrar gündeme alınmadı.

Buna rağmen diğer siyasi partiler ve ana muhalefet partisi CHP'de kanun değişikliği için çalışmalara destek vermeye devam ediyor. Son olarak kanunla ilgili yeni bir teklif CHP İstanbul milletvekili Turan aydoğan tarafından verildi. Plan Bütçe komisyonunda Ak partili başkanın müdahalesine rağmen konuyu anlatıp yeni tekliflerini komisyona ilettiler. Ancak Ak parti ve MHP'nin ret verdiği teklif yine genel kurula gelmedi.

@sgirgin48tbmm

Plan ve Bütçe Komisyonunda “Vergi Usul Kanunu" ile ilgili değişiklikler içeren kanun teklifi görüşürken, esnafın kanayan yarası #VUK359 için verdiğimiz önerge AKP ve MHP oyları ile reddedildi.

Mağdurlar tarafından hükümetin bu konudaki tutum ve davranışına bir anlam verilemediği hürriyeti bağlayıcı ve hatta ömürlük cezaların verildiği bu kanun için gerekli çalışmanın yapılmaması büyük tepki alıyor.

Son olarak Ak parti bartın millet vekili Yılmaz Tunç'un sosyal medyadan alıntı yaparak  bir mağdur'un tweet'e cevaben yapmış olduğu açıklama ise mağdurları tatmin etmiş görünmüyor. Çünkü konunun takipçisi olan Tunç daha öncede twitter üzerinde benzer söylemler yapmış ancak gerçekleşmemişti.

@yilmaztunc

CBaşkanımızın açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı’ndaki hedeflerimizden biri de Vergi Suçlarında her yıl için ayrı ayrı ceza yerine,zincirleme suç olarak kabulü ve etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması. Bu hedefe yönelik ceza adaletine uygun düzenleme çalışmamız var,çözeceğiz

Alıntı Twiit

Ceyhun AYAZOĞLU

@AyazogluCeyhun

Sizlere birşey söylemek isterim kıymetli Büyüklerim Özellikle Yılmaz Tunç başkanım, Biz VUK 359 Mağdurları yılladır Yaşayan ölüler gibiyiz,neden görmemezlikten geliyorsunuz bizleri,oysa bizler hep yannızdaydık. @AvTuranAydogan @yilmaztunc @avabdullahguler @AvSabriOzturk #VUK359

Neredeyse tüm siyasi partilerin düzenlenmesinde hemfikir olduğu Türk hukuk sistemine ağır tahribatlar veren ve binlerce mağdur yaratan bu düzenlemenin geciktirilme sebebi ise bilinmiyor.

Şimdi kamu oyu ve mağdurlar bu kanunun derhal meclis gündemine alınıp yasalaşması gerektiğini ve mağduriyetlerinin giderilmesini beklemetedirler.



HABER VİDEOSU





Kaynak: GUNCELHABERR

Editör: Murat Gültepe

Bu haber 1182 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İŞ DÜNYASI Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI