gaziantep escort
Bugun...



CHP lideri Kılıçdaroğlu noktayı koydu! Ekrem İmamoğlu İBB adayı olacak mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2024 seçimlerinde de CHP'nin İstanbul adayı olduğunu açıkladı. Yerel seçimler için ittifak çağrısını yineleyen Kılıçdaroğlu, "İttifak demek güç birliği demektir. Neden demokrasiden yana olanlar ayrışsın? Neden gücünü bölsün?" diye konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 12-09-2023 21:19

CHP lideri Kılıçdaroğlu noktayı koydu! Ekrem İmamoğlu İBB adayı olacak mı?

14-28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP içerisinde değişim tartışmasının taraflarından olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun genel başkanlığa mı aday olacağı yoksa 2024 Yerel Seçimleri'nde İBB adayı mı olacağı merak konusuydu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Sözcü TV'den İpek Özbey'e yaptığı açıklamada tartışmalara son noktayı koydu.

'İMAMOĞLU ADAYIMIZDIR'

Kılıçdaroğlu, "İmamoğlu da adayınız mı, bunu aynı netlikte ne zaman söyleyeceksiniz?" sorusuna, "Bir insan bir görevde başarılıysa, neden değiştirilsin? Elbette Ekrem İmamoğlu adayımızdır" diyerek cevap verdi.

"Sayın Kılıçdaroğlu, sizce CHP değişmeli mi?” sorusuna da cevap veren Kılıçdaroğlu, "CHP tarihinin hiçbir döneminde değişime kapalı bir parti olmamıştır. Yeni politikalar, yeni stratejiler, yeni yüzler… CHP bu yüzden parti içi tartışmaları faydalı görür. CHP parti içi tartışmalardan her zaman güçlü çıkmıştır. Bu dönemden de yenilenerek, güçlenerek çıkacağız." diye konuştu.

İTTİFAK ÇAĞRISI

Yerel seçimler öncesinde ittifak içerisinde yaşanan krizi değerlendiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Ben demokrasiden yana olanların birlikte hareket etmesi gerektiğine inanan bir insanım. Bu dün de böyleydi bugün de böyle… Millet İttifakı da demokrasiden yana olanların bir araya gelmesi üzerine inşa edilmiş bir ittifaktır. Bugün ülkemizde, normal demokratik standartlarda gerçekleştirilen bir seçimden bahsetmiyoruz.

İttifak demek güç birliği demektir. Neden demokrasiden yana olanlar ayrışsın? Neden gücünü bölsün? Kaldı ki önümüzdeki süreçte bir yerel seçim var. Zaten kentlerde ya da ilçelerde insanlar, kendi bölgelerinde tek adam rejiminin temsilcisi bir adaya karşı, demokrasiden yana olan en güçlü adaya yönelecektir."




Kaynak: TGRT

Bu haber 135 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI