gaziantep escort
Bugun...



CHP'den aslan payı DEVA'ya!

Milletvekili listelerinin hazırlığı nedeniyle ziyarete kapanan CHP Genel Merkezi'nde liste mesaisi sabah saatlerine kadar uzayacak. Seçinme CHP logosu altında girmeye karar veren Demokrat, DEVA, Gelecek ve Saadet partilerine dağıtılacak kontejan için garanti görülen yerlerden 30 vekil verileceği öğrenilirken CHP Genel Merkezi'ndeki toplantı saat 00.00'a ertelendi. CHP kulislerinden alınan bilgiye göre kısıtlı kontejandan en büyük dilim DEVA'ya verilecek. Yapılan liste toplantısının sabah saatlerine kadar uzayacağı öğrenildi.

facebook-paylas
Tarih: 09-04-2023 00:39

CHP'den aslan payı DEVA'ya!

28. dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili adayları listesi için geri sayım sürüyor. CHP'de yaklaşık 4 bine yakın aday adayı ismin olduğu öğrenilirken seçime ana muhalafet partisi listelerinden girecek olan 4 partinin de, isimlerini CHP'deki sınırlı kontejana koymak için uğraşıyor. 

Kesin listelerin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslimi için süre 9 Nisan Pazar günü saat 17.00 itibarıyla sona eriyor. Liste düzenleme işini son güne bırakan partilerde ince hesaplar yapılıyor. Bilindiği gibi, Millet İttifakı çatısı altında Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti; CHP listelerinden seçime girecek. Bu noktada, "CHP milletvekili aday listesi belli oldu mu, ne zaman açıklanacak?" sorusunun cevabı araştırılıyor.

 

SABAH SAATLERİNE KADAR SÜRECEK MESAİ!

 

Listelerin belirlenmesi için toplanan CHP Parti Meclisi, genel merkeze gerçekleşecek tüm toplantıları iptal etti. Akşam saatlerinde ışıkları yanan parti binasında ışıkların sabah saatlerine kadar sönmeyeceği tahmin ediliyor. 

Alınan kulis bilgisine göre, CHP Parti Meclisi toplantısı saat 00.00'a kadar ertelenirken ittifak formülünde Demokrat, DEVA, Gelecek ve Saadet partilerini garanti görülen yerlerden 30 kişilik kontejan ayrıldı.

 

PASTANIN BÜYÜĞÜ DEVA'YA 

CHP kulislerinden alınan bilgiye göre, 30 kişilik kontejandan DEVA Partisi en büyük pastayı alırken sırasıyla Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti pastayı bölüşecekler. 

Seçilme ihtimali biraz daha düşük olan sınır yerlerde ise 4 partiye 20'ye yakın aday serpiştirilecek. 

İYİ PARTİ İLE 'FERMUAR MODELİ' 

 

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti 10 ilde 'fermuar modeli' konusunda anlaştı. Millet İttifakı ortağı iki parti, milletvekili sayısı 5 ve 5'in altında olduğu illerde bu modeli uygulama kararı aldı.

Bu seçilen illerde CHP'nin çok oy aldığı yerlerde adaylar CHP'den, İYİ Parti'nin yüksek oy aldığı yerlerde ise İYİ Parti'den listeye girecek. 

PARTİ LİDERLERİ LİSTEDE YOK!

Millet İttifakı'nın uzun süren toplantılarının ardından açıklanan Ortak Mutabakat Metni'nde yer alan "Parti liderleri Cumhurbaşkanı yardımcısı" olacak anlaşması nedeniyle genel başkanlar da listeye girmedi.  

Partide şu ana dek grup Başkanvekili Engin Özkoç ve kadın kolları genel başkanı Aylin Nazlıaka yürütmede görev almak için aday olmadıklarını açıklamıştı.  

EN BÜYÜK KONTEJANI DEVA İSTEDİ

T24'te yer alan iddiaya göre Deva Partisi’nin seçilecek yerden en az 10 kontenjan beklentisi olduğu, Gelecek ve Saadet partilerinin de yine seçilecek yerden en az 7 kontenjan istediği öğrenildi.

Demokrat Parti ile de seçilecek yerden 3 kontenjan konusunda anlaşma sağlandığı ifade edildi. Komisyon listeye son şeklini verecek ve bu gece MYK’ya sunacak. 




Kaynak: Tgrt

Bu haber 237 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI