gaziantep escort
Bugun...



Cezaevlerinde açık görüşler yasaklandı mı?

Cezaevlerinde mahkumlar ile aileleri arasında gerçekleşen açık görüşlerin yasaklandığına dair iddialar gerçek dışı çıktı. Yapılan yazılı açıklama ile böyle bir durum olmadığı, açık görüşlerin sorunsuz olarak yapıldığı belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 12-03-2022 22:23

Cezaevlerinde açık görüşler yasaklandı mı?

Son dönemde bazı basın yayın organları ve sosyal medya kullanıcıları tarafından ceza infaz kurumları üzerinden asılsız haberler yapıldığı biliniyor. Adalet Bakanlığını ve cezaevi personellerini yıpratmayı hedef alan, mahkum yakınlarını kışkırtıcı iddialara ilişkin olarak CTE'nin resmi sitesinden açıklamalar yapılmaya devam ediyor.

Son dönemde "Cezaevlerinde açık görüşler yasaklandı" iddialarıyla ilgili CTE'den yapılan açıklama: Bazı basın-yayın kuruluşlarında ve sosyal medya platformlarında yayınlanan, hükümlü ve tutukluların telefonla görüşme haklarının haftada bire indirildiği ve çocukları ile hafta sonu yapılan telefon görüşmesi uygulamasının kaldırıldığı haberlerine ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Ceza infaz kurumlarının toplu olarak yaşanan yerler olması ve bulaşıcı hastalıklar açısından risk oluşturması nedeniyle Covid-19 sürecinde ceza infaz kurumlarında özel önlemlerin alınmasına ihtiyaç duyulduğundan, 14.03.2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tüm ceza infaz kurumlarında hükümlü ve tutukluların kapalı ve açık görüşleri ertelenmiş ve açık ve kapalı görüş yerine ek bir telefon görüş hakkı tanınmıştır.

Kademeli normalleşme ile birlikte, Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulunun da görüşleri doğrultusunda ve ilgili mevzuat kapsamında ziyaretler ayda bir kez açık ve üç kez kapalı olacak şekilde yaptırılmaya başlanmış ve ek telefon görüş uygulaması sonlandırılmıştır.

Ayrıca, hükümlü ve tutukluların örgün eğitim kurumlarında öğrenimlerine devam eden ve mesai saatleri içerisinde telefonla görüşme imkânından yararlanamayan çocuklarının; ceza infaz kurumlarında hükümlü veya tutuklu olarak bulunan aile bireyleri ile yapacakları telefon görüşmeleri, çocuğun yüksek menfaati göz önüne alınarak hafta sonu yaptırılabilmektedir ve uygulamanın kaldırılması söz konusu değildir.

Ceza infaz kurumlarımızda hükümlü ve tutukluların haberleşme ve aile bireyleri ile görüş hakları mevzuat çerçevesinde sağlanmakta olup, söz konusu iddialar gerçek dışıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.




Kaynak: Adalet tv

Bu haber 183 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İŞ DÜNYASI Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI