gaziantep escort
Bugun...



Bakan Şimşek'ten kritik faiz mesajı: Parasal sıkılaştırma yeterli

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yaptığı parasal sıkılaştırma politikasının yeterli olduğu mesajını verdi. Merke Bankası Şubat ayında faizi yüzde 45'te sabit bırakmıştı.

facebook-paylas
Tarih: 05-03-2024 15:42

Bakan Şimşek'ten kritik faiz mesajı: Parasal sıkılaştırma yeterli

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir konferansta açıklamalarda bulundu. Bloomberg'in haberine göre Bakan Şimşek parasal sıkılaştırma politikası konusunda "Merkez Bankası yeterli olduğumuzu düşünüyor" dedi. Ayrıca Bakan Şimşek "İlerlemek için sabırlı ve kararlı olmalıyız" açıklamasında bulundu. Mehmet Şimşek, enflasyon baskısı karşısında Merkez Bankası'nın para politikasının yeterince sıkı olduğunu düşündüğünü söyledi.

 

Türkiye'nin bir geçiş döneminde olduğunu söyleyen Bakan Şimşek, ekonomiden sorumlu yetkililer ek seçici kredi sıkılaştırma ve niceliksel sıkılaştırma adımları planladıklarını ifade etti.

Sekiz adımda toplam 3.650 baz puanlık faiz artışı gerçekleştiren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Şubat ayında gösterge faizini yüzde 45'te sabit bıraktı. Banka geçtiğimiz ay, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 36, 2025 yıl sonu tahminini yüzde 14 olarak açıkladı.




Bu haber 44 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI