gaziantep escort
Bugun...



Bakan Bilgin'den EYT müjdesi: Nisan'da cepte, bildirimler gelmeye başladı

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, EYT'lilerin maaşlarının Temmuz hatta Eylül ayına sarkacağı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bilgin, Mart ayı içinde EYT'ye başvuran ve hak kazanan herkesin Nisan ayı içinde maaşını alacağını açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 01-04-2023 00:44

Bakan Bilgin'den EYT müjdesi: Nisan'da cepte, bildirimler gelmeye başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Milyonların merakla beklediği EYT konusuna da değinen Bilgin, "Yaklaşık 1,5 milyon insan müracaat etti. Bu insanların maaşının bağlanması konusunda olağanüstü çalışıyoruz. Mart ayında müracaat eden herkes Nisan ayında maaşını alacak. Mart ayında da müracaat eden herkes maaşını almış olacak. Başvuru yapanlara, maaşınız hesabınıza yattı bildirimi yapılmaya başlandı" dedi.

Bilgin'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

 

"Önümüzde çözülecek dosyalar var. Taşeron işçiler sorununu çözeceğiz. Sosyal devlet politikaları devam edecek. Toplu sözleşme sürecine geçişte rahmetli Ecevit'in yeri çok önemli. Asgari ücretten vergi kaldırmayı da parti programına koymuştu ama yapamadı, yapmak bize nasip oldu.

EYT'LİNİN MAAŞI NİSAN'DA YATACAK

(Maaşların Temmuz hatta Eylül ayına sarkacağı iddiaları) Espri yapmıyorlar değil mi? Bunu söyleyenler cehaletinden söylüyor. Para sorunu vesaire yok. Türkiye'nin kaynak sorunu yok.

Yaklaşık 1,5 milyon insan müracaat etti. Bu insanların maaşının bağlanması konusunda olağanüstü çalışıyoruz. Dün akşam bir yasa teklifi verdik. Maaş bağlanma işinde çalışan SGK personelimizin fazla mesaisini artırdık. Gece de cumartesi pazar da çalışıyorlar.

Mart ayında müracaat eden herkes Nisan ayında maaşını alacak. Mart ayında da müracaat eden herkes maaşını almış olacak. Başvuru yapanlara, maaşınız hesabınıza yattı bildirimi yapılmaya başlandı.

En az emekli maaşını da 7 bin 500 TL'ye çıkardık. Onların işlemleri de yapılıyor. İkramiye işlemleri de yapılıyor. Bayram ikramiyelerini de Ramazan ayı sonunda ödeyeceğiz. Takvimi belli.




Kaynak: Tgrt

Bu haber 240 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI