gaziantep escort
Bugun...



AK PARTİ VUK359'DA DÜZENLEMEYE GİDEREK İHEP KARARLARINI UYGULAMAYA DEVAM EDİYOR

Ak Parti hükümeti Özgür Birey, Güçlü Toplum, Daha Demokratik Bir TÜRKIYE sloganıyla hazırladığı İnsan Hakları Eylem Planını bir bir hayata geçirmeye devam ediyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 27-03-2022 17:13:27 Tarih: 27-03-2022 12:25

AK PARTİ VUK359'DA  DÜZENLEMEYE  GİDEREK  İHEP KARARLARINI UYGULAMAYA DEVAM EDİYOR

İnsan hakları eylem planında 3 aylık süre içerisinde acil yapılacak düzenlemeler arasında bulunan (VUK359 ) vergi usul kanunu 359. maddeye yönelik düzenleme yaklaşık 6 aylık gecikmeyle TBMM komisyonuna cuma günü  oturumunda sunuldu.

Vergi usul kanunu 359. madde uygulanması ve içeriği itibarıyla anayasaya ve insan haklarına bir çok aykırılık barındırmakta idi. Alt sınırı 3 yıl olan kanunda sanık'a verilen hapis cezaları 10 yılın altında olmuyor ve 40 yıla kadar çıkabiliyordu.

Ayrıca Anayasa mahkemesi de yakın zamanda vergi usul kanunu'ndaki 367. maddesini de anayasanın 36. maddesine aykırı bularak  iptal etmişti. Hem hukuki açıdan hem insani hemde yasal olarak düzenlenmesi gereken TCK'nın en acımasız ve adaletsiz yasası olarak nitelendirilen 359. madde nihayet TBMM'de ele alınıyor. Bunun yanısıra taslak metinde yer alan "Hazine zararı giderildiğinde hapis cezasının 1/2 oranında indirilmesi" yeralıyor. Ancak uzman görüşleri bu uygulanırsa yine tek suça iki ceza verilmesi gündeme gelip yine anayasaya aykırılık söz konusu olabilir yönünde.

Kanundaki belirsizlik ve ceza adaletsizliği nedeniyle onlarca yıl ceza alımış olan ve haksız yere ceza evinde bulunan bir çok mağdur yasal düzenleme ile rahat bir nefes alarak yüzbinlerce mağduriyete son verilecek.

Bunun yanısıra bazı çevrelerce bir af olarak değerlendirilen düzenlemede ceza alt sınırı 3 yıldan 5 yıla, üst sınırı olan 5 yıl ise 8 yıla çıkarılıyor. Söylentilerin asılsız ve itibarsız olduğunu belirten yetkililer ceza adaletsizliğine ve yanlış uygulanan bir kanuna son vereceklerini ve ceza sürelerindeki arttırım ile suçla mücadelede daha etkin kurallar getireceklerini ifade ettiler. 

Öte yandan uzmanlar, ceza arttırımı yerine Sorumlu kurum olan Maliye bakanlığının denetleme ve düzenleme mekanizmaları geliştirilerek suçu önlemeye yönelik bir plan ve çalışma sistemi geliştirmesi gerektiği görüşü tavsiye edilmekte.  




Kaynak: GUNCELHABERR

Bu haber 717 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İŞ DÜNYASI Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI