gaziantep escort
Bugun...



4. YARGI PAKETİNDEN ÇIKARILAN VUK 359 İÇİN AÇIKLAMA GELDİ!

Uzun süredir gündemde olan 213 sayılı vergi usul kanunu 359. maddesindeki yanlış uygulama ile ilgili düzenleme yapılacağı hükümet tarafından 4. yargı paketinde meclise geleceği bildirilen çalışma 4. yargı paketinde yer almadı!

facebook-paylas
Güncelleme: 20-06-2021 10:43:00 Tarih: 20-06-2021 10:16

4. YARGI PAKETİNDEN ÇIKARILAN VUK 359 İÇİN AÇIKLAMA GELDİ!

Vergi Usul Kanunu 359. maddesindeki hürriyeti kısıtlayıcı ciddi sıkıntı Kanun koyucu ve tüm yargı mensuplarınca kabul edilmiş ve düzeltilmesi konusunda Yargıtay başta olmak üzere çalışma  başlatılmıştı.

Son olarak muhalefetinde dahil olduğu ve binlerce mağdur yaratan bu yasada değişikliğe gidileceği aylar önce kamuoyu ile paylaşılmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4. yargı paketinde değerlendirilmesi talimatı da verilmişti.

Ancak perşembe günü TBMM' ye sunulan taslak metinde yer bulmadığı görülen VUK 359 düzenlemesi mağdur ve yakınları tarafından büyük tepki topladı!

Büyük bir hayal kırıklığı yaratan ve gündeme alınmayan yasa tasarısıyla ilgili açıklama ise Ak Parti kanadından konunun başından beri takipçisi olan TBMM adalet komisyon başkanı YILMAZ TUNÇ'tan geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında TUNÇ; çalışmaların sürdüğünü Adalet bakanlığının 3 aylık insan hakları eylem planı içerisinde uygulanacağını duyurdu.




Kaynak: GUNCELHABERR

Editör: Murat Gültepe

Bu haber 2748 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI