gaziantep escort
Bugun...


Diyetisyen Leyla Gültepe

facebook-paylas
Diyet Yaparken Kabız Olmamak İçin Ne Yapmalı?
Tarih: 30-06-2020 20:32:00 Güncelleme: 30-06-2020 20:32:00


Birçok kişi büyük bir hevesle diyet yapmaya başlamakta fakat kısa süre sonra kabızlık sorunuyla karşı karşıya kalmaktadır. Diyet yapıyorum ama kabız oldum cümlesini kuran pek çok kişi basit yöntemlerle bu sorunun üstesinden gelebilmektedir.

Kabızlık ilk sürecinde akut aşamasında olmaktadır. Doğru zamanda müdahale edilmesi halinde ortadan kaldırılabilmekte ve kısa sürede iyileşme sağlanmaktadır.

Akut sürecini aşması halinde ise kronik kabızlıkla karşı karşıya kalınmaktadır. Kronik kabızlık, uzun süre mücadele etmeyi gerektiren diyeti sabote eden olumsuz etkilerden biridir. Çoğu zaman yanlış diyetin uygulanmasından kaynaklanmaktadır. Bu sebeple diyette kabızlığa önlem almak oldukça önemlidir.

Diyet Yaparken Kabız Olmamak İçin Zeytinyağı İçmek

Protein diyeti kabızlık yapar mı, 3 günlük diyetle kabız olur muyum endişeleri taşımanız son derece doğaldır. Diyetin beraberinde besin kontrolü geldiği için vücut, kabızlıkla tepki gösterebilmektedir.

Fazla kilolarınızdan kurtulurken diğer yandan bağırsak sisteminizi bozmanız son derece yanlıştır. Hem kilo verip hem de kabız olmadan zayıflamak için zeytinyağı içebilirsiniz.

Her gece yatmadan önce 1 çay bardağının 1/3’ü kadar zeytinyağı içerseniz bağırsaklarınız yumuşar ve kısa sürede tuvalete çıkabilirsiniz. Zeytinyağının organik olmasına ve herhangi bir katkı maddesi barındırmamasına dikkat etmelisiniz.

Bağırsaklarda dinlenme sağlayan yumuşamakla dışkının atılmasına yardım eden en etkili besin zeytinyağıdır.

Diyet Yaparken Kabızlık Sorunu İçin Mürdüm Eriği Hoşafı

Bugün tatlı bir içeriğe sahip olan tüm meyvelerin hoşafının yapıldığını görmüşsünüzdür. Bu meyvelerin arasında mürdüm eriği de yer almaktadır. Hafif mayhoş bir tadının olması ve ekşimsi yapısıyla güzel bir hoşafa döndürülmesi, kabızlık döneminde tercih edilir kılabilmektedir.

Kabızlık nasıl geçer evde ne yemeli sorularına verilebilecek cevaplardan biri mürdüm eriğidir. Mürdüm eriğinden 2 su bardağı kadar ölçmeli, derin bir tencere koymalısınız.

Üzerine 2 avuç kuru üzüm atmalısınız. 4-5 su bardağı suyun içerisinde kaynatmalısınız. Rengi çıkınca tadına bakmalı, olduysa kapatmalısınız. Hoşafı düzenli olarak erikleriyle beraber tüketirseniz kabızlığı birkaç gün içinde sonlandırabilirsiniz.

Diyet Yaparken Kabız Olmamak İçin Şeftali Püresi

Kabızlık için önlem almak istediğinizde tüketmeniz gereken ilk besinler meyvelerdir. Meyve alışkanlığınız yoksa ya da diyetinizde meyveye yer vermiyorsanız kabızlığı yenebilmeniz mümkün değildir. Bu nedenle her gün bir meyve üzerinden bağırsaklarınızı hareketlendirmeyi denemelisiniz.

Şeftali püresi, diyet döneminde kabızlığa en iyi gelen yöntemlerden biridir. Hem kişinin tatlı ihtiyacını karşılama hem de bağırsaklarda rahatlama sağlama açısından çok faydalıdır.

Şeftaliyi güzelce yıkadıktan sonra ortadan ikiye ayırmalısınız. Bıçak yardımıyla küçük küçük küpler halinde doğramalı daha sonra püre haline getirmelisiniz.

Üzerine 1,5 çay kaşığı zeytinyağı ilave etmelisiniz. Karışımı hızlı şekilde tüketmelisiniz. Tuvalete çıkmanız çok da uzun sürmeyecektir.

Diyet Yaparken Kabızlık Sorunu İçin Kuru Kayısı Haşlaması

Kabızlık nasıl geçer ne iyi gelir sorusuna verilen ilk cevap kuru kayısı olacaktır. Hemen herkesin bildiği bu yöntem, farklı şekillerde tüketimle daha hızlı sonuç verebilmektedir. Bunun için öncelikle 1 su bardağı ılık suyu bir tavanın içine almalısınız.

Üzerine 5 adet kuru kayısıyı ilave etmelisiniz. Yalnızca 3 dakika kadar kaynamasını beklemeli, kayısıları yiyip suyu içmelisiniz.

Tercih ettiğiniz kayısıların kükürt işlemiyle kurtulmuş olmasına değil güneşte kurutulmuş olmasına dikkat etmelisiniz. Güneş ışığında kuruyan gün kurusu kabızlık için şifa verecektir.

Diyet yaparken kabız olmamak adına kayısı haşlaması yemeniz şeker ihtiyacınızı da doğal yollardan karşılamanızı sağlayacaktır.

Diyet Yaparken Kabız Olmamak İçin Semizotu Salatası

Kabızlık nasıl geçer ilaç kullanmaya gerek var mı sorusunu sormadan önce diyette nelere dikkat etmeli sorusu sorulmalıdır. Diyet, kişinin yemek listesini baştan aşağı değiştirdiği uygulamalardan bir tanesidir.

Kısa süre içerisinde hem kilo vermek hem de vücut sağlığını korumak dikkatli bir diyet menüsünü gerekli kılmaktadır.

Diyet yaparken kabızlık belirtilerinden birkaçını fark ederseniz zaman kaybetmeden salata sıklığınızı arttırmalısınız. Salata sıklığında bilhassa semizotunu yer vermelisiniz.

Semizotu içerisinde lif barındıran ve hızlı şekilde dışkı yumuşaması sağlayan etkili sebzelerden biridir. Derin bir kâseye ellerinizle parçalamalı daha sonra üzerine zeytinyağı, tuz, sarımsak ve limon ilave etmelisiniz. Bu şekilde kısa süre içerisinde bağırsaklarınızın rahatlamasına yardımcı olacaktır.

Diyet Yaparken Kabız Olmamak İçin Bağırsak Masajı Yapmak

Kabızlık için karın masajı uygulamasını muhakkak duymuşsunuzdur. Birçok kişi karın ağrısına neden olan kabızlıkta elini istemsizce karın bölgesine götürerek ovuşturmaktadır. Diyet yaparken kabızlıkla karşı karşıya kalmamak adına bağırsak bölgesini de masajla harekete geçirmek gerekmektedir.

Bağırsaklarınızın olduğu ön kısımla böbreklerinizin olduğu bel kısmından başlayarak tüm batın bölgenizi hareketlendirmeniz önemlidir. Bunun için yapmanız gereken avuç içlerinizi kullanarak bağırsak bölgenizde baskılı hareketler yapmaktır. Bununla beraber parmak uçlarınızı sırayla tüm bağırsaklarınızın üzerinde gezdirirseniz bağırsaklarınızda kıpırtı olduğunu görebilirsiniz.

Diyet Yaparken Kabız Olmamak İçin Yatılan Yerden Spor Yapmak

Kabızlığı tetikleyen en önemli unsurlardan biri hareketsiz yaşamdır. Gün içinde hem diyet hem de hareketsiz bir yaşam planınız varsa kabız olmanız kaçınılmazdır. Bunu sağlayabilmek adına hareket edebileceğiniz sporlara yönelmelisiniz.

Spor yapmaya üşenen kişiler için en ideal egzersiz türü ters bisiklettir. Ters bisiklet egzersizinde sırt üstü uzandığınız yerden hareket edebilmeniz mümkündür. Bunu gerçekleştirebilmek için öncelikle sırt üstü uzanmalı daha sonra belinizden aşağısını yukarı kaldırıp bacaklarınızla bisiklet sürme pozisyonu almalısınız. Bu egzersiz bağırsaklarda en hızlı çalışma sağlayan egzersizdir.

Diyet Yaparken Kabız Olmamak İçin Mekik Çekmek

Diyet döneminde spor yapmanın vücut üzerinde çok büyük etkisi vardır. Her şeyden önce zayıflarken sarkmaların önüne geçerek fit kalmayı sağlamaktadır. Kısa süre içerisinde hem zayıflayıp hem de bağırsaklarda düzenli çalışma kazanabilmek içinse mekik egzersizi işe yaramaktadır.

Karın bölgesinde sıkılaşmaya yardımcı olan mekik diğer yandan bağırsaklarda en hızlı çalışmayı sağlayan egzersizdir. Tüm kaslarınızın yanında ayrıca bağırsaklarınızda da hareketlenme olacağı için kuruyup katılaşan dışkının dışarıya atılması çok da zor olmayacaktır.



Bu yazı 4801 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI