gaziantep escort
Bugun...


Diyetisyen Leyla Gültepe

facebook-paylas
HAYATIN KAYNAĞI''SU''
Tarih: 23-03-2020 21:44:00 Güncelleme: 23-03-2020 22:06:00


 

Su Tüketiminin önemi ve su tüketimi ile İlgili Öneriler

Vücudun temel ihtiyacı olan su; vücutta birçok problemin aşılmasına katkı sağladığı gibi, sağlıklı ve zinde yaşamın da çözüm noktalarındandır. Günde en az 2 litre su içmek toksinlerin vücuttan atılmasına, gıdaların hücrelerimize ulaşmasına, bakterilerin ve virüslerin etkisiz hale gelmesine yardımcı olur. Peki, günlük su ihtiyacımız ne kadardır?

Normal kiloda erişkin bir kadın günde 1,5-2 litre, erkekler ise günde 2-2,5 litre su tüketmelidir. Çay, kahve, meyve suyu ve soda gibi içecekler bu günlük tüketimin dışında tutulmalıdır. Çok terleyen kişilerde su tüketimi biraz daha fazla olabilir. Çok su içmek yararlı değil. Çünkü günde 4-5 litre su içilirse böbreğin idrarı konsantre etme yeteneği zorlanıyor. Bu da vücutta sodyum oranını azaltıyor. Vücuttaki kas kitlesi ve yapısına göre su tüketiminin ayarlanması gerekiyor.

Suyu yeterli almak böbreklerin ve dolayısıyla damarların erken yaşlanmasını önlüyor. Aşırı tuzlu yiyecekler de sorunu büyütüyor. Bazen kişilerin günlük tuz tüketimi 20-25 gramlara kadar ulaşıyor. Salçalı yemekler çok yeniyor, salçada da bol miktarda tuz var, peynir, turşu tuz kaynağıdır çok tüketiminde problemler olabilir.

Bedenimiz toksin ve atıklardan kurtulmak için de sudan yardım alır. İnsan bedeninin yüzde 75’i sudan oluşur ve bu suyun sürekli yenilenmesi gerekir. Günde en az 2 litre su tüketerek bedeninize arınma konusunda yardımcı olabilirsiniz. Günlük diyetimiz boyunca tükettiğimiz besinlerden arta kalan atıklar ve metabolizmamıza yerleşmiş olan toksinler, yeterli miktarda su tüketmediğimizde dışarı çıkmak için kendilerine bir yol bulamazlar ve toksinler vücudumuzda kalır.

Gerekli miktarda su tüketmez ve bedenimize arınma konusunda yardımcı olmazsak biriken toksinler zamanla başımıza bela olurlar. Enerjimiz düşüşe geçer, cildimiz mat ve cansız bir hal alır, zihinsel aktivitelerimiz yavaşlar,  enfeksiyon ve hastalıklara daha elverişli bir hale geliriz. Eğer düzenli bir şekilde gerekli miktarda su tüketiyorsak, oksijen ve besinlerin hücrelerimize ulaşmaları kolaylaşır. Susuzluk ise kanımızın viskozitesini arttırır ve pıhtılaşmaya elverişli bir ortama yol açar. Düzenli olarak yenilenmeyen su miktarı hücrelerin ve lenfatik sıvıların zamanla toksinler ile tıkanmasına ve daha pek çok olumsuz etkiye yol açar. Hücresel anlamda temizlik için su için. Kabızlığın en iyi ilacı bol su içmektir. Bu sayede bağırsaklarımız tarafından dışkı haline getirilen atıklar bedenimizi daha kolay terk edebilirler ve kabızlık sorunu ortadan kalkar.

Kısaca su için içirin...

 

 

 



Bu yazı 2528 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI