gaziantep escort
Bugun...


Diyetisyen Leyla Gültepe

facebook-paylas
SODA VE MADEN SUYU ARASINDA FARK VARMIDIR?
Tarih: 19-09-2022 01:32:00 Güncelleme: 19-09-2022 12:39:00


Soda ve maden suyu arasındaki fark genellikle karıştırılan veya bilinmeyen bir konudur. Soda ve maden suyu arasındaki en temel fark sodanın yapay, maden suyunun ise doğal bir kaynak olmasıdır. Soda normal bir suya karbondioksit gazı eklenmesiyle elde edilir ve gazlı bir içecektir. Soda, genel hatlarıyla midenin rahatlamasını sağlarken, maden suyunun mideyi rahatlatma dışında daha önemli işlevleri vardır. Gerçek bir mineral kaynağı olan maden suyunun içinde demir, potasyum, magnezyum, kalsiyum, silikat ve bikarbonat vb. mineraller mevcuttur.

Ev Yapımı Doğal Soda Tarifleri - Mahmure

 

Sodanın içine ise belirli bir mineral yoktur. İçme suyundan bile soda yapımı mümkündür. Maden suyu ise doğal bir içecektir, içinde bulunan mineraller, maden suyunun kaynağından gelir. Yer altında oluşan maden suyu kaynağın bulunduğu bölgenin minerallerinin özelliklerini bulundurur. Bundan dolayıdır ki her maden suyu da aynı mineral değerine sahip değildir. Maden suyu, içerik bakımından oldukça zengindir. Maden suyu, sadece mideyi değil, aynı zamanda bağırsakların da rahatlamasını sağlar. Böbrek fonksiyonlarını dengelemede önemli bir yere sahip olan maden suları, cildin ihtiyacı olan mineral ve su ihtiyacını da karşılar. Güzel, genç ve hidrate (su bakımından yeterli)  bir cilde sahip olmak isteyenler, maden suyu tüketmelidir. Ferahlatıcı içecek tüketmek isteyenler, bu ihtiyaçlarını sağlıklı bir içecekle gidermek için maden suyunu tercih edebilir. Maden suyu tüketiminin bir çok faydası vardır.

Maden suyu nedir? Maden suyu ile soda arasındaki farklar nelerdir? - Pratik  Bilgiler Haberleri

Bu faydalar arasında; sindirimin kolaylaşması, diş ve kemik sağlığının desteklenmesi, kas ve sinir sistemlerini iyileştirmesi, asit-baz dengesinin korunması ve su-elektrolit dengesinin sağlanması sayılabilir. Amerikan Obezite Birliği tarafından, yetişkin bir bireyin günde 600 ml. maden suyu tüketebileceği bildirilmiştir. Sağlıklı bireyler günde 2 şişe içebilir ancak hipertansiyon, böbrek ve kalp rahatsızlığına sahip olan bireyler maden suyunu tüketmemeli eğer tüketilmek isteniyor ise önce doktorunuza danışmalıdır. Ülkemizde tuz tüketimi genellikle olması gerekenden yüksektir. Aşırı tuz tüketimi; yüksek tansiyon, böbrek hastalıkları ve mide ülseri gibi hastalıklara zemin hazırlamaktadır. Bu nedenle maden suları yüksek sodyum içerdikleri için aşırı miktarda tüketilmemelidir. Maden suyu seçimi yapılırken de düşük sodyum, yüksek magnezyum ve kalsiyum içerikli olanlar tercih edilmelidir. Maden suyu alırken soda ile karıştırmamak ve fazla tuz tüketiminden kaçınmak için maden sularını karşılaştırarak en düşük tuz oranını olan maden suyunu seçmek için ürün etiketini doğru bir şekilde okumak gereklidir.  Sağlıcakla kalın…

 



Bu yazı 2410 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI