gaziantep escort
Bugun...



VUK359'da Adalete Bakan aranıyor!

Sosyal medyada çığ gibi büyüyen VUK359 Mağdurlarının adalet arayışı sosyal medya üzerinden devam edior. Ceza adaletsizliğine uğrayan binlerce mağdur sosyal medyadan başka seslerini duyurabilecekleri bir mecra olmadığını ifade ederek yılmadan mücadelelerini sürdüyorlar.

facebook-paylas
Güncelleme: 09-01-2022 13:51:37 Tarih: 09-01-2022 13:29

VUK359'da Adalete Bakan aranıyor!

Her geçen gün artan mağdur sayısı destek için sosyal medyada daha akttif rol alırken çarpıcı sloganlar da ortaya çıkıyor;  "AdaleteBakan Aranıyor".

İHEP (İNSAN HAKLARI EYLEM PLANI) Da Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 aylık sürede hayata geçirilmesi planlanarak, Ak Parti kurmayları tarafından taslak haline getirilerek "TCK 43. maddenin VUK359'a uygulanması sureti ile ceza adaletsizliğinin ortadan kaldırılacağı yazılı olarak açıklanmıştı. 4. Yargı paketine dahil edilerek TBMM' ne gelmesi beklenen yasa tasarısı son anda metinden çıkarılarak iptal edilmişti.

 

Kesin olarak çıkması beklenen yasanın iptal edilmesi  bir anda tüm mağdur ve mağdur yakınlarını hayal kırıklığına uğratmıştı.

Aradan geçen uzun süreye rağmen hala yasa gündeme gelmedi. Ceza adaletine ve Anayasa'ya aykırı verilen hükümler neticesinde ağır hapis cezalarına çarptırılan mağdurlar bu durum karşısında seslerini sadece sosyal medyadan duyurabildiklerini, kendilerine yapılan haksız ve adil olmayan cezalar karşısında mağdur ve yakınları hükümete bu adaletsizliği gidermeleri için seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Bu esna da çarpıcı sloganlarda ortaya çıkıyor. Son zamanlarda gündeme gelen slogan "ADALETE BAKAN ARANIYOR" bu slogan ile Mağdur ve yakınları #vuk359 yasası karşısında sessiz kalan Adalet bakanını göreve davet ederken yasama organınada durumu hatırmak istediklerini ifade ediyorlar.

Kendilerine verilen cezaların ceza adaletine uygun olmadığını ve anayasanın en az 5 maddesine aykırı olan bu yasanın ne yasama ne yargı tarafından sürüncemede bırakılmasının hukuk güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü, kendilerinin devlet tarafından orantısısz olarak hak ve hukuklarının katledilldiğini ifade ediyorlar.

Bu düzenlemenin uzamasının Türk hukuk sistemine zarar verdiğini ve hala bu suçtan ceza evşinde yatan kişilerin bulunduğunu en azından bir çalışma varsa infazların durdurulması gerektiğini isteyen mağdurlar kamu gücüyle kendilerinin adeta itlaf edidiğini belirtiyorlar.

Muhalefet partilerinin zaman zaman kanun düzenlemesini meclise taşısalar da AK parti tarafından reddedilerek muhalefetin çalışmasınada izin verilmediği görülmektedir.

 




Kaynak: GUNCELHABERR

Editör: Murat Gültepe

Bu haber 1099 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İŞ DÜNYASI Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI