gaziantep escort
Bugun...



VUK 359 UNUTULDU!

Ak Parti tarafından düzenleme sözü verilen Vergi Usul Kanunu 359. madesindeki düzenleme hala TBMM gündemine alınmadı!

facebook-paylas
Güncelleme: 17-12-2021 19:24:37 Tarih: 17-12-2021 18:18

VUK 359 UNUTULDU!

2021 yılı başlarında konunun kendilerine ulaştığını bu kanunda çok ciddi ceza adaletsizliği yaşandığını ve öncelikli çalışmalar içerisinde değerlendirilip bu sorunun düzeltileceğini belirten AK Parti, üzerinden neredeyse bir yıl geçmesine rağmen bir düzenlemeye gitmedi.

TBMM Ak Parti Adalet komisyon  başkanı Bartın millet vekili Yılmaz Tunç konuyla alakalı Tv programlarında ve sosyal medyada, defaaten açıklama yapmış çok sayıda mağdur olduğunu Yargıtay içtihatlarında yanlış uygulama söz konusu olduğunu belirtmiş ve düzenleme sözü vermişti.

Bu açıklamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da kabul görmüş konu İHEP "İnsan Hakları Eylem Planı" programında 4. yargı paketine dahil edilmişti. Ancak bir açıklama yapılmaksızın son anda torba yasadan çıkarılan teklif ve çalışma askıya alınmıştı.

 

Ardından yapılan açıklamalar mağdurları tatmin etmemiş, sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışan mağdur ve yakınları meydanlara inmişti.

 

Yaklaşık 7-8 aydır çözüme kavuşturulmayan "vuk359" yaklaşık olarak 500 bin dosya yı kapsıyor. Her geçen gün artan sayı ya rağmen İHEP kararlarının uygulanmaması ve hürriyeti bağlayıcı yüksek cezalar içeren sancılı kanun AK Parti tarafından düzenleme bekliyor.

Ypılacak düzenlemenin uzaması karşısında mağdurlar, verilen cezaların infazlarının geçici olarak durdurularak mağduriyetlere son verilmesini talep ediyor.

Haksız cezalara hükmedilen hiç te adil olmayan kararlar verilen bu yasanın, Türk hukuk sistemine de zarar verdiği apaçık ortadadır. Kanuna tepki sadece mağdurdan gelmiyor, muhalefet partileride zaman zaman kanunun düzeltilmesi konusunda iktidar partisine çağrıda bulunsada Ak Parti de karşılık bulmuyor.

İHEP karalarında öncelikli başlıklar arasında yeralan düzenleme hayata geçirilmediği sürece hukuk güvenliğini de tehdit ediyor. Çünkü Anayasanın bir çok maddesine aykırı olan bu kanun kapsamında  hatalı uygulamadan dolayı hapis cezalarında astronomik kararlar veriliyor. Dolayısıyla ceza alan her birey yanlış uygulamanın kurbanı olarak haksız yere ceza evinde giriyor.

Kanun koyucunun hatayı düzeltip mağduriyetlere son vermemesi toplumda endişe yaratıyor.  Nitekim Adalet bakanı Abdulhamit Gül de yaptığı açıklamalarda zaman zaman dile getirmiş olmsına rağmen bu ölçüsüz kanun maddesi hala düzenlenmiş değil.

Yanlış uygulama ve kararlara rağmen önleyici tedbirlerinde alınmaması kamu oyunu ve mağdurları rahatsız ediyor. En azından kanunu düzenlene ne kadar infazların durdurulması bir alternatif olarak gündeme alınması mağduriyetleri sonlandıracaktır.

 



HABER VİDEOSU





Kaynak: GUNCELHABERR

Editör: Murat Gültepe

Bu haber 1093 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İŞ DÜNYASI Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI