gaziantep escort
Bugun...



VUK 359' DA SON DURUM

Uzun zamandır gündemden düşmeyen Vergi Usul Kanunu'nun düzenlenmesi ne yönelik çalışmaların son durumu merak ediliyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 13-02-2021 21:15:03 Tarih: 13-02-2021 12:40

VUK 359' DA SON DURUM

Halk arasında vuk359 olarak adlandırılan vergi usul kanunu 359. maddesinin yarattığı mağduriyetlerin giderilmesine dair yapılan çalışmalar merakla beleniyor.

Hükümetin gündeminde olan ekonomi ve yargı reformu paketine, ilgili kanunun da dahil edilip edilmeyeceği merak konusu. Bazı kaynaklara göre ekonomi ve yargı reformu paketinde değerlendirilerek nihai bir siyasi karar alınacağı düşüncesi ağırlık kazanmakta.

Çeşitli Mahkemelerce Vergi Usul Kanunu 359. maddenin kaldırılması ve bazı hususlardaki düzeltmelerin talep edildiği birden fazla hususun görüşüleceği Anayasa Mahkemesi'nin  duruşması ise ertelendi. İktidara yakın çevrelerce Anayasa mahkemesinin duruşmayı erteleme nedeni olarak, yasamanın bu konudaki kararının beklenmesi olarak yorumlandı.

Son gelen bilgilere göre ise teklifin Adalet bakanlığı ile ortak bir müzakere çerçevesinde hazırlanarak Cumhurbaşkanlığına iletildiği bildirilmekte.

Kanundaki yoruma dayalı kararların etkin olması, tek bir kararda kişi ye birden fazla ceza tayin edilmesi, Davanın uzman mahkemelerce görülmemesi, hem hapis cezası hem de para  cezası verilmesi kanundaki belli başlı sıkıntılardan bazıları. Ayrıca yüksek miktarlarda verilen hürriyeti bağlayıcı cezaların Yargıtay temyiz kanun yoluna kapalı olması ise mağdurlar kadar hukuk çevreleri tarafından da ciddi bir problem olarak nitelendirilmektedir.

Vergi usul kanunu ile  yaşanan sorunlar her geçen gün artmakta ve mağdur sayısı yüzbinlere yaklaşmaktadır. Çünkü Bölge adliye mahkemesinde biriken dosyalara her gün yerel mahkemelerden çok sayıda dosya eklenmektedir. Mahkemelerde biriken dosya sayısının 30.000 dolayında olduğu tahmin edilmektedir.

Gelişmeler Mağdur ve mağdur yakınlarını tarafından yakınen takip edilirken bir an evvel nihai bir karar beklentisi de hat safhaya ulaşmış durumda.

 



HABER VİDEOSU





Kaynak: GUNCELHABERR

Editör: Murat Gültepe

Bu haber 2070 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İŞ DÜNYASI Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI