gaziantep escort
Bugun...



VUK 359'DA MÜFETTİŞ RAPORU MÜEBBET HAPİSLE SONUÇLANIYOR!

Vergi Usul kanunda idarece yapılan olumsuz tespit müfettiş raporu, mükellefi katlediyor!!

facebook-paylas
Güncelleme: 26-12-2021 23:59:48 Tarih: 26-12-2021 17:48

VUK 359'DA MÜFETTİŞ RAPORU MÜEBBET HAPİSLE SONUÇLANIYOR!

Devlet adına işleri hakkıyla yönetmeye çalışırken kamu gücünü kullanarak vatandaşı haksız yere mahkum ve mağdur eden Gelir idaresi başkanlığı müfettişlerince düzenlenen raporlar neticesinde yıllar içerisinde müebbet hapislerle sonuçlanan  bir vuk 359 mağdurlar ordusu oluştu. Hal böyle iken yinede dosya sayısı gün geçtikçe katlanarak artmaya devam ediyor.

Vergi Usul Kanunu 359. maddesine göre incelemeye tabi tutulan mükellef bürokrasinin elinden kurtulamıyor. İncelemeye giren esnaf her mali yıl için, ayrı ayrı hapis cezası almakla kalmıyor milyarlarca lira  para cezasına çarptırılıyor.

Kanundaki açık, adeta mükellefi katlediyor, İncelemeye giren mükellef çoğu zaman incelemeden bile haberi olmadan kendisini savcının karşısında sonrada mahkemede buluyor. Bürokratın hazırladığı yüzlerce sayfa rapor neredeyse bir biriyle aynı klişe söylem ve tespitlerden kopyala yapışır tekniği ile hazırlanırken adeta her durum mükellefin aleyhine rapor ediliyor.

Hatta kapalı firmalara dahi fatura düzelemekten ve kullanmaktan dava açılıyor. Oysaki kapalı bir firmanın ne fatura düzenlemesi mümkün, nede kullanması, buna rağmen hapis cezası ile sonuçlanan davalara rastlamak mümkün oluyor.

Maliye müfettişinin bir raporuyla başlayan ihbar mahkemenin onlarca yıla varan hapis cezaları ve altından kalkılamayacak oranda para cezaları ile sonuçlanıyor.

Üstelik yanlış içtihat kurbanı sanık Yargıtay'a dahi Temyizde bulunamıyor. Asliye ceza mahkemesinde verilen karar Bölge Adliye Mahkemesinin Esastan Ret kararı ile onanarak kesinleşiyor ve esnafa hapis yolu görünüyor.

2016yılında kurulan BAM mahkemeleri süreci olumsuz yönde hızlandırarak neredeyse mağdur sayısının 3 kat arttırdı. Çünkü istinafa giden her dosya neredeyse tamamı onanarak hüküm kesinleşiyor. Bu kadar yüksek hapis cezalarının Yargıtay'a gitmemesi ise apayrı bir hukuk sorunu olarak orantısız cezalarda öne çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yasa ve uygulamadaki haksızlığın ÇARPIKLIĞIN farkına vararak İHEP'TE bu kanunun düzenleneceği açıklanmasında bulunmasına rağmen üzerinden geçen 10 aya rağmen  bir gelişme olmadı.

Edinilen bilgiye göre İHEP planına uygun olarak  hazırlanan yasa, cezasızlık algısı oluşmaması adına Maliye bakanlığı ve bürokratik çevrelerce 4. paketten çıkartıldı. Mağdur ifadesine göre zaten ömürlük ceza verilen bir yasadan  ceza almadan kurtulmak zaten mümkün değil.

Bürokratın devlet adına yaptığı hizmet mağdurda hezimete dönüştüğü Gün gibi ortada olan yanlışlara rağmen ne Yargıtay ne Anayasa mahkemesi nede Hükümet henüz bir adım atmış değil.  Olan yüzbinlerce VUK359 MAĞDURUNA OLUYOR.

Mağdurlardan alınan haberlere göre ise AK Parti kurmayları ile yaptıkları görüşmelerde bir yasa çalışmasının olduğunu belirtirken  ardından dua edilmesi gerektiğini söyleyerek 8 aydır kendilerinin oyalandığı ifade edilmekte.

Vuk359 mağdurları, Allah VUK359 DAN HERKESİ KURTARSIN, DİĞER ADAYLARI İSE İNCELEME VE MÜFETTİŞTEN KORUSUN, diye DUA ETTİKLERİNİ BELİRTEREK BİR AN EVVEL HÜKÜMETTEN SAMİMİ BİR ADIM ATILMASINI TALEP EDİYORLAR.



HABER VİDEOSU





Kaynak: GUNCELHABERR

Editör: Murat Gültepe

Bu haber 1565 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İŞ DÜNYASI Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI