gaziantep escort
Bugun...



VUK 359'DA KARMAŞA VE UMUT DEVAM EDİYOR; OLAN MAĞDURA OLUYOR!

Binlerce mağduru olan Vergi usul kanunu 359.madesi bir türlü çözülmedi. Aylardır TBMM'de çözümü beklenen düzenleme tüm baskı ve taleplere rağmen AK PARTİ iktiadarI tarafından söz verilmiş olmasına rağmen çözümlenmedi.

facebook-paylas
Tarih: 02-11-2021 15:54

VUK 359'DA KARMAŞA VE UMUT DEVAM EDİYOR; OLAN MAĞDURA OLUYOR!

AK parti tarafından (İHEP )insan haklları eylem planında yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat açıklanan, parti kurmaylarınca taslak olarak alt komisyona gelen ancak son anda, hala açıklanmayan ve bilinmeyen bir nedenle geri çekilen kanun teklifi aylardır bekletilerek adeta mağdurlara verilen ceza yetmezmiş gibi mağduriyetleri katlanarak arttırılmaktadır.

Kanun'un yanlış uygulandığı, yargıtay içtihat hatası  ve orantısız ceza tayini yapıldığı herkes tarafından bilinirken bu suçtan hükümlü ve tutuklu bir çok insanın ceza evlerinde boş yere yatığı resmi kayıtlarla ortada olamasına rağmen henüz düzenlenmemesi, suçu her fırsatta Zekeriya Temizel dönemine atan iktidarın  sorunu çözmemekle aynı vebale ortak olduğu tartışmasız ortadadır.

Geçen haftalarda Yargıtay sempozyumunda konu ele alımış, ardından Anayasa Mahkemesi iptali yönünde görüşme tarihi vermişti. Ayrıca iktidarın kanuni düzenleme vaadi ise hala devam etmekte.  Ancak çözüm ile ilgili hiç bir adım atılmamakta.

 Son olarak mağdurlar 05 kasımda 2021 tarihinde Anayasa mahkemesi görüşmelerine umut bağlayarak bekleyişini sürdürmektedir.




Kaynak: GUNCELHABERR

Editör: Murat Gültepe

Bu haber 964 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İŞ DÜNYASI Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI