gaziantep escort
Bugun...



VERGİ YASASI 359. MD. MAĞDURLARI MECLİSTEN GELECEK HABERİ BEKLİYOR!

VUK 359. madde mağdurları'nın gözü kulağı TBMM'de. 213 sayılı vergi usul kanunun 359. maddesi ile hayatları kararan 70 binin üzerinde mağdur ve yakınları 5. yargı paketinin meclise gelmesiyle birlikte umutla düzenlemeyle ilgili haber bekliyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 18-11-2021 12:18:42 Tarih: 18-11-2021 10:00

VERGİ YASASI 359. MD. MAĞDURLARI  MECLİSTEN GELECEK HABERİ BEKLİYOR!

Aylar önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İHEP (insan hakları eylem planı) yargı reformu strateji belgesine göre 3 aylık dönemde bitirilmesi gereken acil konuların başında olan Vergi Usul Kanunu 359. maddesi aradan geçen uzun zamana rağmen hala meclis gündemine alınmadı. İlgili Yasadan dolayı ceza evinde yatan ve hükmü kesinleşen bir çok mağdur olması nedeniyle acil eylem planına dahil edilmişti.

Ak parti kurmaylarınca zaman zaman yapılan yasa ile ilgili çalışmaların devam ettiği bildirileri ve basında çıkan son haberlere göre mağdurlar tarafından artık düzenlemede sona yaklaşıldığı anlamında yorumlanıyor.

5. yargı paketinde taslak metinde olmamasına karşın Mecliste yapılan çalığmalar ışığında ek bir önerge ile VUK 359. madde düzenlemesi TBMM' ne taşınacağı tahmin edilmekte.

Başta İyi Parti olmak üzere CHP ve bir çok milletvekilininde yasanın düzenlenmesi konusunda hem fikir olduğu ve muhalefet tarafından bir kaç kez önerge ile gündeme taşınan  düzenleme de 5. yargı paketi ile beklentilere cevap verileceği tahmin edilmekte.




Kaynak: GUNCELHABERR

Bu haber 2294 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İŞ DÜNYASI Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI